Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Квітень » 25 » У Львові Червоний Хрест відзначає 100-річчя ТЧХУ: Флешмоб з надання першої допомоги (ВІДЕО)
14:12
У Львові Червоний Хрест відзначає 100-річчя ТЧХУ: Флешмоб з надання першої допомоги (ВІДЕО)

 

НЕ ПРОГАВИТИ «ЗОЛОТУ ГОДИНУ»

 

 

 

 

 

 

 

Сьогодні у Львові відбувся флешмоб, який організували волонтери

і працівники Червоного Хреста з нагоди 100-річчя ТЧХУ.

 

З нагоди 100-річчя ТЧХУ традиційно проводяться урочисті засідання, велопробіги, виставки, семінари, тренінги, флешмоби та багато інших добрих справ, які притаманні організаціям Товариства.

 

У Львові перед тим, як запросити гостей на урочисте засідання у Великій сесійній залі у Ратуші, волонтери вирішили провести флешмоб з першої допомоги для всіх бажаючих.

 

На флешмобі Червоного Хреста, який відбувся сьогодні на площі Ринок перед старовинною будівлею міської Ратуші, тренер з першої допомоги Орест Юзьків відігравав головну роль. А все тому, що він не тільки професіонал високого класу, але і володіє прекрасними педагогічними здібностями.

 

 

 

 

 

 

«Перша допомога, - пояснював учасникам флешмобу п. Орест, - це комплекс негайних заходів, які проводяться людині, що раптово захворіла або постраждала внаслідок нещасного випадку, на місці пригоди та під час її доставки у медичний заклад».

 

Люди йшли і йшли до п. Ореста за консультаціями. Хто за дитячим травматизмом, хто за доглядом за людьми похилого віку, а хто просто скаржився на погане самопочуття від негараздів на сонці, які спричинили на землі потужні магнітні бурі.

 

«Перша допомога, - пояснював присутнім п. Орест, - передбачає швидке звільнення потерпілого від впливу загрозливого фактора, надання долікарської допомоги, виклик бригади швидкої медичної допомоги або доставки потерпілого до медичного закладу».

 

Роль ведучої успішно виконала Уляна Стельмах, інструктор з першої допомоги Червоного Хреста, голова Залізничної РО м. Львова ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

Допомагала їй Ірина Валько, тренер з першої допомоги Червоного Хреста, старша медична сестра Львівської ОО ТЧХУ. Загальне ж керівництво благодійною вуличною акцією взяв на себе особисто голова Львівської ОО ТЧХУ Валентин Мойсеєнко.

 

Стараннями обох ведучих незабаром біля Ратуші вже яблуку не було де впасти.

 

Серед слухачів були студенти 2 курсу, які у майбутньому стануть юристами, з Львівського технологічного коледжу Національного університету «Львівська політехніка».

 

Прийшли на флешмоб також і майбутні медичні сестри, а нині студенти 3-го курсу медичного коледжу ЛНМУ ім. Данила Галицького .

 

 

 

 

Не оминули нинішню подію і молоді мами з малятами. Доки матусі навчалися першій допомозі, діти забавлялися сувенірними горнятками, виготовленими спеціально для відзначення знаменного ювілею Товариства.

 

 

 

 

 

Пізніше, коли мами повернулися до малят, то з подивом зауважили, що їх діти не марнували часу, а також долучилися до корисної науки і пробують свої сили на підручних засобах, яким виявився забутий кимось манекен.

 

 

 

 

 

Організувала флешмоб Ніна Добренька, директор МСЦ Львівської ОО ТЧХУ, відповідальна за організацію навчання першій допомозі серед населення, а також за розгортання Служби розшуку на Львівщині.

 

«Ситуації, що вимагають надання екстреної медичної допомоги, - пояснила Ніна Іванівна учасникам акції, - виникають, як правило, несподівано. В основному це відбувається в умовах дефіциту часу та за відсутності поряд з нами осіб зі спеціальною медичною освітою. У цих випадках важливо не піддаватися паніці, діяти швидко й рішуче, тому що в такі моменти важлива кожна секунда».

 

 

 

 

 

 

Справді, вже давно відомо про існування так званої «золотої години» - того часу, коли постраждалому можна надати найбільш дієву першу допомогу. Саме в такі моменти здоров’я людини, що потрапила в несподіване критичне становище, перебуває між життям і смертю.

 

«Пояснюється це тим, що максимальні компенсаторні функції організму людини при виникненні раптових і серйозних ушкоджень можуть ефективно підтримувати стабільний стан приблизно протягом однієї години. – констатував Орест Юзьків. - Саме протягом першої години після настання нещасного випадку надання першої допомоги є найбільш ефективним і дозволяє мінімізувати розвиток небезпечних ускладнень».

 

 

 

 

 

 

"Засвоєння прийомів надання першої долікарської допомоги хворим та постраждалим у надзвичайних ситуаціях є одним з найважливіших обов’язків кожної людини", - підкреслила Ірина Апостолюк, голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

Завершився флешмоб роздачею буклетів і листівок про правила і прийоми надання першої допомоги, а також про діяльність і місце перебування Служби розшуку ЛОО ТЧХУ.

 

 

Фото – Ірини Дзіклевич та Наталії Мойсеєнко

Прес-служба Львівської ОО ТЧХУ

 

 

Переглядів: 474 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 12:00
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024