Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Квітень » 27 » Репортаж із Житомира про відзначення 100-річчя діяльності Товариства Червоного Хреста України (ВІДЕО)
19:19
Репортаж із Житомира про відзначення 100-річчя діяльності Товариства Червоного Хреста України (ВІДЕО)

ШЛЯХОМ МИЛОСЕРДЯ – ВПРОДОВЖ СТОЛІТТЯ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Урочисті заходи з нагоди 100-річного ювілею діяльності

Товариства Червоного Хреста України пройшли у Житомирі.

 

 

 

 

 

 



Захід «100 років милосердя» відбувся 25 квітня у Житомирській обласній філармонії ім. С.Ріхтера.

За словами голови обласної організації Товариства Червоного Хреста України Олександра Богдана, 18 квітня 1918 року Товариство Червоного Хреста України – найпотужніша в країні гуманітарна організація – розпочала свою діяльність. Впродовж сотні років Товариство допомагає тим, хто цього потребує найбільше. Адже основна мета – це захист життя та здоров’я людини, полегшення страждань.

«Наразі Товариство йде шляхом реформування та організаційного розвитку, посилюючи основні напрямки діяльності та надання послуг, впроваджують сучасні технології, розвивають кадровий потенціал та волонтерський рух. Підготовка та реагування на надзвичайні ситуації, допомога людям бути фізично здоровими та розвиток стійкості до психосоціальних викликів, в тому числі допомога постраждалим від збройного конфлікту, зміцнення співпраці та забезпечення належної комунікації й побудова потужної та надійної організації – стратегічні цілі Червоного Хреста України до 2020 року», – зазначив Олександр Богдан.

Протягом 100 років обласна організація Товариства Червоного Хреста України допомагала людям у військовий час, у період Голодоморів. Активно підтримує і зараз внутрішньо переміщених осіб та учасників збройного конфлікту на сході України на Житомирщині.

З 2013 року Товариство працює в особливому режимі. Товариство зосереджує роботу на наданні допомоги постраждалим і переміщеним особам із зони збройного конфлікту на сході України та Криму, а також продовжує допомагати вразливим категоріям населення.

 

За період 2014 – 31 грудня 2017 рр. Товариством була надана гуманітарна підтримка постраждалим від збройного конфлікту на сході України на загальну суму більше 600 млн. грн. (продукти харчування, одяг, взуття, предмети побуту, ремонт будинків, засоби гігієни, медикаменти, лікування, оздоровлення), в тому числі – медичним закладам, де перебувають на лікуванні поранені внаслідок збройного конфлікту, на суму понад 86 млн грн.
 

 

 

 

 


Привітали та подякували представникам організації голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма, заступник директора департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Василь Павлюк та заступник начальника управління охорони здоров’я ОДА Віктор Лучків. А також відзначили працівників організації грамотами та подяками.

«100-річчя для людини - це дуже багато, а для історії, мабуть, замало. Вік Червоного Хреста України вимірюється кількістю добрих справ, але їх неможливо злічити. За всі ці 100 років були війни, катаклізми, надзвичайні ситуації, і весь цей час Товариство надавало посильну допомогу, підтримувало людей у найскрутніші часи. Кожен з нас повинен брати приклад з цих людей, і хоча б маленькими справами робити вагомий внесок у поліпшення життя нужденних людей. Саме з таких маленьких кроків починаються великі зрушення в житті», - привітав Володимир Ширма людей доброї волі з ювілеєм Товариства і побажав всіляких успіхів у благородній діяльності на благо людини.

З нагоди важливої події відзначено людей, які надають допомогу тим, хто цього потребує. Зокрема, Володимир Ширма вручив відзнаку обласної ради «Честь і слава Житомирщини» голові Житомирської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Олександру Богдану, а також грамоти та подяки працівникам районних та міських організацій товариства.

 

Фото – zt-news.org.ua

За джерелом:

http://zt-news.org.ua/index.php?newsid=11304

Переглядів: 462 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 07:32
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024