Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Квітень » 28 » ЗМІ: КНДР і Південна Корея мають намір оголосити про закінчення війни
17:57
ЗМІ: КНДР і Південна Корея мають намір оголосити про закінчення війни

 

ЗУСТРІЧ НА 38-Й ПАРАЛЕЛІ

 

 

 

 

 

 

Північна і Південна Корея вирішили в цьому році

завершити Корейську війну, яка триває майже 70 літ.

 

 

 

Про це повідомляє “Kyodo” з посиланням на Центральне телеграфне агентство Кореї (KCNA), інформує УНН.

 

За даними агентства, про це йдеться в Пханмунджомській декларації складеної за підсумками саміту президента Південної Кореї Мун Чже Іна і лідера КНДР Кім Чен Ина.

 

При цьому обидва лідери збираються оголосити про перехід від існуючого перемир'я до мирної угоди та домовилися досягти повної денуклеаризації Корейського півострова

.

Нагадаємо, 27 квітня у південній частині демілітаризованої зони, що розділяє Північну і Південну Кореї, відбулася історична зустріч лідерів двох корейських держав. Північна і Південна Корея заявили, що спільними зусиллями будуть вести переговори з США, а також потенційно з Китаєм щодо офіційного припинення війни 1950-53 років, яка припинилася під час перемир'я, після чого технічно обидві Кореї залишилися в стані війни.

 

 

Довідково:

В одному з пунктів Пханмунджомській декларації йдеться про участь МКЧХ у процесі розрядки і примирення двох половин розірваної країни. Нею, зокрема, передбачається, скликання міжкорейської зустрічі Червоного Хреста для вирішення гуманітарних питань, що виникли через поділ нації; продовження возз'єднання сімей 15 серпня, на День Визволення.

Зазначимо, що зустрічі розділених сімей проводились з початку 1980-х років по лінії товариств Червоного Хреста двох корейських держав. Пізніше за допомогою Південної Кореї недалеко від демілітаризованої зони (ДМЗ) в курортних горах Кімгансан в КНДР був побудований готельний комплекс для проведення зустрічей розділених сімей.

У списку людей, які очікують побачення зі своїми родичами в Південній Кореї значаться близько 72 тис. осіб, причому значна частина цих людей старша 80 років.

Для возз'єднання щоразу обирають лише кілька сотень зі списку. При цьому люди часто не знають, чи живі ще їхні родичі на півночі. Сама подія має символічне значення і користується підтримкою частини південнокорейців. Це електоральний профіт для Мун Чже Іна. Для Кім Чен Ина - це підтримання ідеї об'єднання нації, важлива складова офіційної ідеології.

За останніх 10 років рідних побачити змогли близько 17 тис. осіб. Остання подібна зустріч пройшла в жовтні 2015 року.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://www.unn.com.ua/uk/news/1727841-zmi-kndr-i-pivdenna-koreya-mayut-namir-ogolositi-pro-zakinchennya-viyni

 

 

Переглядів: 422 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 14:24
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024