Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Травень » 8 » Вісті із Звенигородської РО ТЧХУ, що на Черкащині
18:08
Вісті із Звенигородської РО ТЧХУ, що на Черкащині

 

 

СВЯТКОВІ ЧЕРВОНОХРЕСНІ ЗУСТРІЧІ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У ці дні Звенигородська РО ТЧХУ, що на Черкащині, провела ряд святкових заходів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Серед найважливіших пам'ятних дат травня - День пам'яті та примирення. Саме напередодні свята районні організації Товариства Червоного Хреста та ветеранів війни і праці спільно з колективом бібліотеки для дорослих організували вогник - пошанування учасників тих тяжких для українського народу подій.

 

 

 

 

 

 

 

В центрі уваги учасники бойових дій з нацистами Анна Іванівна Лихошва та Анатолій Петрович Ясменко, а також сивочолі ветерани, які пізнали гіркоту втрат на фронті рідних , пережили нелегкі часи відбудови народного господарства, віддали кращі роки свого молодого життя захисту ітчизни, втратили здоров»я при ліквідації наслідків аварії на ЧАЄС.

 

 

 

 

 

 

Військові – і чоловіки, і жінки - перенесли на своїх плечах бойові дії, відчули гіркоту втрати побратимів, дивилися в вічі смерті. А як передати біль матері, вдови, нареченої чи дружини ? - перша пісня на зустрічі в переддень Дня пам'яті та примирення, Дня матері та Дня сім'ї прозвучала саме для них і про них !

 

Хвилина мовчання - кожен із присутніх згадав своїх покійних рідних солдат, вдів, матерів, батьків … Сльози на очах від печалі, розповіді, пісні військового часу, пори молодості, кохання і надії на краще завтра. Шкода, але знову в Україні війна, знову печалі, смерті молодих людей. Тож звучали також авторські вірші-роздуми про сьогодення.

 

 

 

 

 

 

На відзначення столітнього ювілею Товариства Червоного Хреста України та Міжнародного Дня Червоного Хреста і Червоного Півмісяця червонохрестівці району взяли участь у початку низки святкових заходів у Звенигородській загальноосвітні школі №5 (директор Тетяна Пакош, голова первинної організації Червоного Хреста Інна Слинько). голошено на ролі підготовлених організацією медичних сестричок у перемозі над фашизмом, підтримці солдатських вдів та дітей - сиріт, сьогоднішню участь національного та світового червонохресного руху в наданні допомоги потерпілим від збройного конфлікту на сході України. Всі бажаючі змогли ознайомитися з навичками надання першої допомоги потерпілим.

 

В урочищі Діброва в День пам'яті та примирення за участю керівників району, ветеранів, представників єврейської громади району, Товариства Червоного Хреста відбувся мітинг-реквієм. Адже тут у чотирьох братських могилах покояться жертви масових розстрілів: в'язні гетто, діти, партизани, войськвополонені, підпільники - близько 2500 жертв нацизму. 17 липня 1942 року окупанти вивели їх до урочища й розстріляли … Сьогодні тяжкі спогади, страшні цифри людських втрат, хвилина мовчання, квіти до кам»яних плит меморіалу…

 

 

 

 

 

 

 

Проходять роки, меншає серед нас свідків тієї страшної війни … Хвороби та прожиті роки не дають можливості більшості шанованих ветеранів покинути стіни домівки. Тож навідалися в їх оселі з вітання та гостинчиками червонохресні волонтери разом із представниками ветеранської організації та влади. Знову спогади, сльози радості та печалі, побажання творчого активного довголіття в кругу рідних та знайомих.

 

Присутні на зустрічах поріднилися, наміром нових зустрічей та спілкувань. А ще побажання вічної пам'яті померлим тієї страшної війни, миру, взаєморозуміння та поваги.

 

Фото – автора

 

Володимир Слинько,

голова районної організації Товариства Червоного Хреста України у

м. Звенигородка, Черкаська обл.

8 травня 2018 р.

 

 

 

 

 

Переглядів: 379 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 13:51
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024