Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Травень » 16 » Служба розшуку ТЧХУ: Робота з 1992 року стала ефективною
08:22
Служба розшуку ТЧХУ: Робота з 1992 року стала ефективною

 

НЕ ВТРАЧАТИ - НАДІЮ…

 

 

 

 

 

У Міжнародний день сім’ї Служба розшуку ТЧХУ опублікувала

на офіційному сайті Товариства Червоного Хреста України статтю

«Робота з 1992 року стала ефективною», яку пропонуємо вашій увазі:

 

У свідомості українців слово «батьківщина» асоціюється зі словом «рід», «родич», з якими тісно пов’язане уявлення про можливості повноцінного існування особистості. Це поняття пов’язане з наступністю поколінь і усвідомленням свого коріння.

 

 

Для українців слово «РОДИНА» завжди мало і має широкий і глибокий зміст.

 

 

Кожного року родини в усьому світі розлучаються через збройні конфлікти чи катастрофи. У Міжнародний день сім’ї, який відзначається 12 травня, хочемо нагадати, що Служба розшуку Товариства Червоного Хреста України, Міжнародний Комітет Червоного Хреста та служби розшуку національних товариств Червоного Хреста або Червоного Півмісяця в світі складають Всесвітню мережу з відновлення родинних зв’язків (ВРЗ), яка працює із дотриманням принципів нейтральності та неупередженості у 191 країнах світу.

 

Женевські Конвенції 1949 року та Додаткові протоколи до них 1977 року, ратифіковані Україною в 1954 та 1989 рр., надали правові засади ВРЗ Мережі здійснювати діяльність з метою допомоги людям реалізувати своє непорушне право відновлювати зв’язок з рідними, право знати про долю близьких людей.

 

Служба розшуку Товариства Червоного Хреста України розпочала свою роботу в червні 1992 року. Це єдина офіційно визнана в Україні служба, яка безкоштовно надає громадянам (незалежно від національного походження та державної належності) допомогу у розшуку та возз’єднанні з членами родини, зв’язок з якими втрачено внаслідок війн, збройних конфліктів, природних та техногенних катастроф, стихійних лих і міграційних процесів у світі, які вимагають надання гуманітарної допомоги.

 

 

В архіві Служби розшуку Товариства Червоного Хреста України зберігається багато справ, в кожній з яких йдеться про подвиг, якщо не військовий, то людський. Ці історії водночас сумні та прекрасні. Вони про кохання, війну та відданість.

 

 

 

 

 

 

Люди, далекі від нашої роботи, часто запитують: ” І що? Знаходите кого-небудь?”

 

 

Для цього існують щорічні статистичні звіти. Деякі цифри переконають і скептика: за час роботи Служби розшуку, було отримано майже 807тис. звернень по розшуку. Червоний Хрест допоміг понад 9,1 тис. родин у розшуку рідних; було з’ясовано відомості про майже 9,6 тисяч поховань громадян, котрі загинули під час Другої світової війни; документально підтверджено факт нацистського переслідування в роки війни 5 тис. громадян України; у 12,5 тис. Послань Червоного Хреста було передано звістку рідним; понад 19 тис. мігрантів скористалися нашою допомогою для зв’язку з рідними в всьому світі.

 

 

І це не просто статистика. За кожною цифрою – людська доля: це і могила батька, що загинув на війні, яку вдалося розшукати, і перша звісточка від сестри, з якою розлучила Друга світова війна, чи знайдений в архівах документ часів війни, який може щось розповісти про близьку, рідну людину, доля котрої до тепер була невідома. За кожною цифрою – мрії та сподівання наших громадян, які вони покладають на Товариство Червоного Хреста України.

 

«Розшукуйте рідних, незалежно від місця проживання, віросповідання і терміну давності. Розшукуйте близьких, сподіваючись на прихильність долі, диво та нашу допомогу».

 

Автор: Служба Розшуку ТЧХУ

 

Фото – прес-служби ТЧХУ

За джерелом:

http://redcross.org.ua/2018/05/%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B6%D0%B1%D0%B0-%D1%80%D0%BE%D0%B7%D1%88%D1%83%D0%BA%D1%83-%D0%B5%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B0-%D0%B7-1992-%D1%80%D0%BE/

 

Переглядів: 408 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 00:11
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024