Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Травень » 16 » Інтерв'ю Генерального директора НК ТЧХУ Лілії Білоус Громадському радіо з нагоди 100-річчя Товариства
13:34
Інтерв'ю Генерального директора НК ТЧХУ Лілії Білоус Громадському радіо з нагоди 100-річчя Товариства

 

СТО РОКІВ ДОРОГОЮ МИЛОСЕРДЯ

 

 

 

 

 

 

 

Журналісти Громадського радіо Василь Шандро і Тетяна Трощинська взяли інтерв'ю

в Генерального директора НК ТЧХУ Лілії Білоус з нагоди сторіччя Товариства.

 

Історична довідка

 

Товариство Червоного Хреста України – це складова Міжнародного руху Червоного Хреста та Червоного Півмісяця. Станом на сьогоднішній день у 191 країні світу є національне товариство або Червоного Хреста, або Червоного Півмісяця. Ми всі об’єднуємося у велику федерацію і в нашій великій родині є Міжнародний Комітет Червоного Хреста, мандат якого – робота поряд з національними товариствами у тих країнах, де є збройні конфлікти.

 

Фінансування

 

 

Джерела фінансування товариств Червоного Хреста зовсім різні – все залежить від потреб кожної країни, від специфічних особливостей допомоги їх вразливих верств населення. Левова частка фінансування в багатьох країнах світу – це підтримка держави, також підтримка корпоративного сектору, фандрейзинг, мобілізація ресурсів і, звичайно, пожертви від громадян.

 

 

Основні напрямки роботи в Україні

 

 

Як національне товариство - ТЧХУ присутнє по всій країні. Ми маємо районні, міські та обласні організації Товариства в кожному регіоні України. Наша присутність стає більш помітною там, де виникає більша потреба у допомозі. З 2014 року левова частка нашої діяльності зосереджена на сході держави. Зважаючи на велику кількість внутрішньо переміщених осіб, ми також працюємо в містах, де є велике скупчення таких осіб. Проте великі потреби є і в місцевого населення в інших регіонах.

 

 

 

 

 

 

Яку допомогу надає Товариство Червоного Хреста України

 

 

Червоний Хрест , - у першу чергу, благодійна гуманітарна організація. В нас є певні компоненти медичного характеру. Наприклад, зараз ми надаємо людям допомогу фармацевтичними ваучерами, забезпечуємо покриття потреб у доступі до медикаментів. Станом на сьогодні працює декілька мобільних медичних бригад на сході України, де недостатньо доступу до медичних послуг. Від 2014 року ми співпрацюємо з сорока різними національними товариствами з різних країн світу. Саме за допомогою залучення міжнародних коштів є можливість створювати інфраструктурні проекти. Наприклад, проект, який з 2015 року йде разом із Люксембурзьким Червоним Хрестом – відбудова зруйнованих будівель на Донеччині. Допомагаємо заснувати свій власний бізнес на сході України людям у потребі. Це новий напрямок у роботі Товариства, ми його розвиваємо і будемо продовжувати по мірі необхідності і надалі.

 

Повну версію інтерв'ю журналістів Василь Шандро і Тетяни Трощинської з Генеральним директором НК ТЧХУ Лілією Білоус слухайте і дивіться в доданому звуковому файлі:

 

 

 



Фото - скріншот з відео запису інтерв'ю

За джерелом:

https://hromadskeradio.org/ru/programs/hromadska-hvylya/100-rokiv-tovarystvu-chervonogo-hresta-v-ukrayini-yak-sogodni-pracyuye-organizaciya

 

 

Переглядів: 442 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 15:34
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024