Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Травень » 18 » Личаківська РО м. Львова ТЧХУ – учасник флешмобу «100% життя – 100% толерантності»,
19:19
Личаківська РО м. Львова ТЧХУ – учасник флешмобу «100% життя – 100% толерантності»,

 

ТРАДИЦІЙНИЙ  ФЛЕШМОБ

 

 

 

 

 

 

Щорічно у третю неділю травня відзначають

День пам'яті людей, котрі померли від СНІДу.

 

 

18 травня, з нагоди Дня пам’яті людей, котрі померли від епідемії ВІЛ/СНІДу, командою БО "БТ "Мережа" м. Львів", за участі Личаківської РО м. Львова ТЧХУ, був проведений флешмоб «100% життя – 100% толерантності».

 

 

 

 

 

Розпочалася акція біля КЗ ЛОР "Львівський обласний центр громадського здоров'я". Це і зрозуміло, саме тут медики докладають найбільше зусиль, щоб здолати епідемію і повернути хворим втрачене здоров'я.

 

Ця епідемія ось уже котрий рік косить хворих на ВІЛ/СНІД, переважно молодих людей, як у Львові, так й в інших містах і селах України і світу.

 

Статистика на даний час дуже невтішна: станом на 01.10.2017 року у Львівській області під медичним спостереженням перебувало 3469 ВІЛ-позитивних, в тому числі 1123 особи, котрі хворі на СНІД.

 

За 9 місяців 2017 р. взято під медичне спостереження 331 особу з вперше встановленим діагнозом ВІЛ-інфекція. Турбує медиків також і такий фактор, як зростання захворюваності на СНІД: зі 120 випадків за 9 місяців 2016 року до 184 випадки за 9 місяців 2017 року.

 

 

 

 

 

 

Далі шлях учасників флешмобу проліг у Львівську обласну клінічну лікарню.

 

 

 

 

 

 

До його учасників приєдналися працівники медичного закладу, на чолі з головним лікарем Михайлом Гичкою, членом правління Львівської обласної організації ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

Колектив тут чималенький, тож у цьому медичному закладі створено найбільший первинний осередок районного Товариства Червоного Хреста, який налічує 1000 членів.

 

 

 

 

 

 

Координатор проекту, а також й ініціатор акції, - Наталія Проць, незважаючи на ліміт часу, вибрала вільну хвильку, щоб поспілкуватися із завідуючим ревматологічним відділенням Омеляном Синеньким. Проблема важлива: у Львові хочуть відкрити у майбутньому клініку «100% життя» і поради спеціаліста у такій справі дуже потрібні.

 

 

 

 

 

 

 

Біля погруддя Мар'яну Панчишину, засновнику медичного закладу і видатному лікареві, Ірина Апостолюк, голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ розповіла флешмобівцям його коротку біографію і підкреслила, що автором цього монументу є Залужений діяч культури України, професор кафедри монументально-декоративної скульптури ЛНАМ, багатолітній член президії Товариства Червоного Хреста Личаківського району Василь Гурмак.

 

 

На завершення маршрут флешмобу проліг у Львівський центр легеневого здоров’я і закінчився толокою біля пам'ятного знаку жертвам епідемії ВІЛ/СНІДу.

 

 

 

 

 

 

Узагальнюючи підсумки сьогоднішнього флешмобу, його ініціатори на своїй сторінці у соцмережі Facebook зазначили: «Ми переконані, що кожен медичний заклад міста Львова повинен бути толерантним до кожного пацієнта, незалежно від його статусу, самоідентифікації та способу життя. Тому що врятувати життя – головне завдання медицини, і для цього не повинно бути ніяких перепон».

 

 

 

Фото – Ірини Дзіклевич

Прес-служба Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

 

 

 

Переглядів: 466 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 10:07
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024