Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Травень » 19 » Гра для підлітків «Сокіл» («Джура») відбулася за участю Червоного Хреста у м. Новоград-Волинську
08:21
Гра для підлітків «Сокіл» («Джура») відбулася за участю Червоного Хреста у м. Новоград-Волинську

 

ГРА, ЩО ЗАХОПЛЮЄ

 

 

 

 

 

 

Міський етап Всеукраїнської дитячо-юнацької гри «Сокіл» («Джура»)

успішно відбувся у м. Новоград-Волинську.

 

 

15-16 травня 2018 року за ініціативи управління освіти і науки Новоград-Волинської міської ради та підтримки управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту, Новоград-Волинської районно-міської організації ТСОУ, Червоного Хреста, представників військових, членів громадських організацій відбувся міський етап дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

 

 

 

 

 

 

 

Метою гри «Джура» є виховання юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самостійності та активної громадянської позиції, здорового способу життя, духовно багатої та фізично розвиненої особистості.

 

 

 

 

 

 

15 травня відбулося урочисте відкриття, яке забезпечили: командир військової частини Микола Миколайович Борисов; майор запасу, начальник клубу Володимир Анатолійович Щурук; військовий оркестр 30-ї механізованої бригади; учні ЗОШ №5 на чолі із заступником директора з виховної роботи Ольгою Анатоліївною Захаровою.

 

На святі були присутні гості: Тетяна Володимирівна Ващук, начальник управління освіти і науки; Аліна Олександрівна Табакова, заступник начальника управління освіти і науки; представники військових, громадських організацій, директори та заступники директорів закладів освіти міста.

 

З вітальним словом до учасників змагань звернулися Тетяна Володимирівна Ващук, начальник управління освіти і науки та головний суддя гри Ігор Володимирович Назарчук, майор запасу.

 

 

 

 

 

 

У військово-патріотичній грі «Сокіл» («Джура») брали участь всі заклади загальної середньої освіти міста. Відповідно до Положення кожна команда-рій підготувала форму, емблему, патріотичну пісню та продемонструвала виконання стройових прийомів, а також вміння і навики з першої допомоги.

 

Оцінювали конкурсні змагання: Назарчук І.В., головний суддя, майор запасу; Чернявська О.С., секретар гри, член об’єднання дружин і матерів бійців учасників АТО; Дюбо І.О., член громадської організації «Громадський корпус»; Ліберда В.А., член Новоград-Волинського братства ОУН-УПА; Гочуа С.І. та Карпенко І.А., військові капелани; Олександра Радчук, директор Молодіжного центру; представники військових; медичні сестри Новоград-Волинської районної організації Товариства Червоного Хреста України; викладачі Школи мистецтв; учителі фізичної культури закладів освіти.

 

Рої змагалися в конкурсі «Впоряд», стрільбі з пневматичної гвинтівки, конкурсі знавців історії «Відун», творчо-мистецькому конкурсі «Ватра», наданні першої допомоги «Рятівник» та ін.

 

На завершення першого дня змагань всіх учасників гри «Сокіл» («Джура») пригостили смачним солдатським обідом, приготованим кухарями тутешньої військової частини.

 

Другий день гри вперше відбувся на правому березі річки Случ. В цей день на учасників гри чекали змагання «Рятівник», де треба було засвідчити свою обізнаність з надання першої допомоги. Потім учасники гри долали туристсько - спортивну смугу перешкод, а також показали свої вміння у розкладанні наметів і розпалюванні вогнищ у змаганнях «Таборування».

 

Незважаючи на погіршення погодних умов, команди були сповненні козацького запалу та духу змагань. Кожний рій гідно представляв свої досягнення, вміння та здобутки. Проте, як і в будь-якому конкурсі, є переможці і переможені.

 

 

 

 

 

 

 

І-е місце виборов рій ЗОШ №10.

 

 

 

 

 

 

 

 ІІ-е місце - ЗОШ №7.

 

 

 

 

 

 

ІІІ-е місце – рій НВК та ЗОШ №2.

 

 

За ініціативи головного судді Назарчука І.В. та директора меблевої фабрики «Alex-Garant» Андрущенка М.Д. рій-переможець отримав перехідний прапор та футболки з емблемою гри, а також від управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради перехідний кубок.

 

Козацькими грамотами за І місця всіх конкурсних змагань рої нагородив обласний отаман українського реєстрового козацтва, генерал козацтва Дроздюк О.М., зокрема: конкурс «Впоряд» - НВК, «Відун» - колегіум, стрільба з пневматичної гвинтівки – ЗОШ №10, «Ватра» - НВК, туристсько-спортивна смуга перешкод – ЗОШ №7, «Рятівник» - НВК, «Таборування» - НВК. Від

 

Новоград-Волинської районно-міської організації ТСОУ три рої-переможці (ЗОШ №10 – 1 місце, СШ №4 – 2 місце, ЗОШ №3 - 3 місце) за змагання зі стрільби з пневматичної гвинтівки отримали солодкі подарунки та грамоти.

 

Громадська організація «Громадський корпус» вручила подарунки рою ЗОШ №5 за виступ у творчо-мистецькому конкурсі «Ватра» та найкращому стрільцю із ЗОШ №10.

 

Дякуємо всім хто долучився до організації та проведення міського етапу Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)!

 

Вітаємо з перемогою рій ЗОШ №10 та його керівника В.Л. Онищука, учителя предмету «Захист Вітчизни»»!

 

 

Фото – www.novograd.osp-ua.info

За джерелом:

http://novograd.osp-ua.info/?pokaz=119448

 

Переглядів: 450 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 09:36
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024