Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Травень » 23 » У Львові відкрили меморіал словенським воїнам, які загинули у Першій світовій війні (ВІДЕО)
18:46
У Львові відкрили меморіал словенським воїнам, які загинули у Першій світовій війні (ВІДЕО)

 

ДАНИНА ПАМ'ЯТІ

 

 

 

 

 

 

 

Гранітний пам'ятний знак встановили на Марсовому полі.

 

 

У середу, 23 травня, на території Марсового поля, що на вул. Мечникова, відкрили меморіал пам'яті словенським воїнам, які брали участь у Першій світовій війні.

 

Наприкінці літа та восени 1914 воїни зі Словенії воювали в складі третього корпусу Австро-Угорської армії на околицях Львова, зокрема тримали оборону залізничної колії Львів-Городок. За той період загинули понад 16 тис. солдатів.

 

На церемонію приїхала очільниця міністерства оборони Словенії Андрея Катич.

 

 

«Галичина для нас є важлива, як історична пам'ять нашого народу. Саме тут свій останній спочинок знайшла найбільша частина словенців, які брали участь у бойових діях. Сотня років після кривавих подій – достатньо довгий період, коли той біль, який несила стерти, можна огорнути повагою та відповідальністю нашого покоління», – зазначила Андрея Катич.

 

Австро-угорські війська в боях у серпні та вересні 1914 року зазнали великих втрат, тому дослідники припускають, що останки воїнів також є серед військових поховань на Личаківському цвинтарі.

«Меморіал словенським воїнам Першої світової війни – це сильний емоційний і твердий жест. На його відкриття особисто приїжджає міністерка оборони Словенії, щоби вшанувати пам'ять своїх земляків. І повага до цієї країни зростає дуже і дуже сильно», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

 

 

 

 

Проект меморіалу пам'яті словенським воїнам 1914-1918 рр. запропонував архітектор Янез Сухадольц. Пам’ятний знак був виготовлений і транспортований зі Словенії. Створенням благоустрою навколо займались працівники музею «Личаківський цвинтар» та студенти Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

 

 

 

 

 

 

Фото - прес-служби ЛМР

За джерелом:

https://zaxid.net/u_lvovi_vidkrili_memorial_slovenskim_voyinam_yaki_zaginuli_u_pershiy_svitoviy_viyni_n1457355

 

 

 

Переглядів: 381 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 02:18
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024