Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Травень » 24 » Узгодити законодавство України з вимогами МГП щодо правового статусу осіб, зниклих безвісти
16:53
Узгодити законодавство України з вимогами МГП щодо правового статусу осіб, зниклих безвісти

УЗАКОНИТИ ПРАВОВИЙ СТАТУС

 

 

 

 

Законопроект про правовий статус осіб, зниклих безвісти,

рекомендують Верховній Раді України прийти у цілому.

 

 

Комітет з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Верховної Ради рекомендує прийняти в другому читанні і в цілому проект Закону № 5435 про правовий статус осіб, зниклих безвісти, в остаточній редакції, затвердженій Комітетом.

 

 

Про це йдеться на сайті парламенту.

 

 

До законопроекту було подано 132 поправки, дві третини з яких враховано.

Голова Комітету Григорій Немиря висловив подяку міжнародним та громадським організаціям, в тому числі Міжнародному Комітету Червоного Хреста, які брали участь у розробці цього законопроекту.

 

 

Беручи до уваги існуючий збройний конфлікт на території України та його наслідки як для населення в цілому, так і для окремих осіб, найбільш доцільним є прийняття окремого закону, який визначатиме правовий статус осіб, зниклих безвісти та забезпечуватиме правове регулювання відносин, пов’язаних з обліком цих осіб та їх розшуком, з метою максимального подолання руйнівних наслідків конфлікту, йдеться у пояснювальній записці до законопроекту № 5435.

 

 

Прийняття зазначеного законопроекту дасть змогу належним чином врегулювати правовий статус осіб, зниклих безвісти, забезпечити належний правовий захист таких осіб та їх родичів, а також врегулювати питання їх розшуку у відповідності до стандартів міжнародного гуманітарного права, міжнародного права прав людини та рекомендацій Ради Європи.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://ukrainepravo.com/news/ukraine/zakonoproekt-pro-pravovyy-status-osib-znyklykh-bezvisty-rekomenduyut-pryyty-u-tsilomu-/

 

Переглядів: 463 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 12:13
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024