Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Травень » 26 » Підготовка до фіналу ЛЧ: працівники "швидкої" і червонохрестівці - готові допомагати постраждалим
09:36
Підготовка до фіналу ЛЧ: працівники "швидкої" і червонохрестівці - готові допомагати постраждалим

 

 

ДО ЧЕМПІОНАТУ - ГОТОВІ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У Департаменті здоров’я виконавчого органу Київської міської ради створена робоча група

із медичного забезпечення на час проведення фінальних матчів Ліги чемпіонів УЕФА.

 

 

 

Детальніше про це УНН розповіла старший фельдшер оперативно-диспетчерского відділу Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва Наталя Листовецька.

 

 

“Ми уже працюємо в посиленому режимі з 24 числа. 23-го була підготовка, і виведення додаткових бригад на чергування по цих заходах. 24 числа на стадіоні ім. Лобановського у нас було 5 бригад із розгортанням майданчиків для надання допомоги уболівальникам і гравцям обох спортивних команд”, - розповіла вона.

 

 

З її слів, міські клінічні лікарні приведені у стан підвищеної готовності за планом “Реагування лікарні на масовий керований, або спонтанний наплив постраждалих”.

 

 

“Ще у нас стоять 3 бригади на вулиці Хрещатик, на перехресті з вул. Богдана Хмельницького, з Прорізною, Городецького, для надання допомоги для гостей столиці, що відвідуватимуть фан-зону на головній вулиці нашого міста. Також додаткові бригади розміщені у місцях перебування гостей — це аеропорт „Бориспіль“ і сама траса Бориспіль, де чергує бригада. Ми зв’язуємозь з „Борисполем“ і приблизно знаємо розклад прибуття гостей. Аеропорт „Жуляни“ , і КиївПасс-медпункт, який теж надає нам інформацію щодо прибуття людей. Все це ми тримаємо на контролі, додаткові бригади також стоятимуть у нас 26-го числа - у парку ім. Шевченка — туди приїжджають фанати однієї з футбольних команд, і біля палацу „Україна“, там також збереться велика кількість фанів іншого клубу. Ми там теж будемо, на підстраховці”, - зазначила Листовецька.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У Центрі зазначили, що медичне забезпечення в чаші стадіону НСК “Олімпійський” було покладено на медзаклад “Борис”.

 

 

Серед них: організація роботи бригад невідкладної медичної допомоги, медичних патрулів та двох медпунктів (для спортсменів та VIP-осіб), чергування бригади невідкладної медичної допомоги у зоні гостинності та організація амбулаторного прийому в готелі “Спорт”.

“У нас на самому стадіоні НСК „Олімпійський“ буде задіяно 25 бригад, відкрито 5 медпунктів, а також чергуватимуть бригади, які у разі необхідності госпіталізації будуть забирати людей до лікарні”, — додала вона.

 

 

Так, для сортувального майданчику та у трьох відділеннях Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Києва накопичений оперативний регіональний медичний резерв на 100 постраждалих. Планується також залучення 100 медичних нош для переміщення постраждалих, у разі необхідності.

 

 

Для госпіталізації постраждалих військовослужбовців та у разі масового напливу постраждалих від надзвичайної ситуації, буде залучено Центральний військовий клінічний госпіталь.

Всі мед заклади попереджені і готові - найближчі лікувальні заклади готові забезпечити необхідну кількість вільних місць для надання подальшої спеціалізованої допомоги нашим гостям, що в ній потребуватимуть“, - сказала лікар.

 

 

За її словами, у такому режимі працівники Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф працюватимуть до 27 числа включно.

 

 

“27 числа ми очікуємо, що не всі відлетять, проте, я думаю, ближче до вечора більша кількість залишить Київ, проте ми все ще працюватимемо в посиленому режимі”, - наголосила Листовецька.

Так, відповідаючи на питання щодо кількості працівників, які стежитимуть у місті за здоров’ям футбольних фанів, вона зазначила, що починаючи вsд завтрашнього дня в столиці чергуватимуть близько 40 бригад.

 

 

“Якщо брати лише футбол, то це - близько 40 бригад. На Співочому полі відкривається фан-зона, ми ще туди даємо бригади, бо там буде достатньо велика кількість людей. Якщо порахувати всі точки, які у нас є лише під футбол - буде 40 бригад. Це 26 і 27 числа. В кожній бригаді - водій, доктор і фельдшер - тобто всього близько 120 людей”, - відповіла вона.

 

 

За словами фельдшера, звернень до працівників “Швидкої” від іноземців поки не надходило - ні за вчорашній день, ані станом сьогоднішній на ранок.

 

 

“У нас у кожній бригаді є член команди, який розмовляє англійською мовою, і в службі „103“ у нас є фельдшери і медсестри, чергові лікарі (обов’язково) і студенти мед університетів, що володіють англійською мовою”, - сказала співрозмовниця.

 

 

Зазначимо, що підготовлені медичні працівники, що володіють іноземними мовами, залучені до чергування щодня з 24 травня в приймальних відділеннях міських клінічних лікарень № 1, 2, 6, 12, 17, 18, “Олександрівської” клінічної лікарні, лікарні швидкої медичної допомоги, а також у трьох медичних пунктах стадіону НСК “Олімпійський” у суботу, 26 травня.

 

 

Крім того, у відділі “103” Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Києва організовано 4 робочих місця для волонтерів-перекладачів з володінням англійською, іспанською, німецькою та італійською мовами.

 

 

“Ми не в нервозній ситуації - почуваємо себе спокійно, упевнено. Це вже не перший такий захід в країні, у Києві, на якому ми служимо”, - додала Листовецька.

Нагадаємо, фінал футбольної Ліги чемпіонів 63-го сезону (2017-2018 років) відбудеться сьогодні, 26 травня, о 21.45 за київським часом у столиці України на стадіоні НСК “Олімпійський”. У вирішальному поєдинку найпрестижнішого клубного турніру під егідою УЄФА зійдуться іспанський “Реал” і англійський “Ліверпуль”.

 

Довідково:

 

Як ми уже повідомляли, у центрі Києва на Хрещатику встановлено намет МКЧХ. Вчора тут можна було пограти у настільний міні-футбол. А сьогодні і в наступні дні він служитиме робочим місцем для ЗШР НК Товариства Червоного Хреста України, волонтери яких надаватимуть постраждалим необхідну першу допомогу.

 

 

 

 

 

На допомогу киянам, прибувають волонтери із ЗШР Червоного Хреста з довколишніх міст і населених пунктів, зокрема з Борисполя, Білої Церкви, Броварів, Бородянки, Гребінки, Тетієва та ін. Львів'яни також охоче взяли би участь у цій благодійній акції на спортивному святі у Києві, але початок туристського сезону у Карпатах і пожежна небезпека у лісових масивах стоять на заваді цим бажанням.

 

Фото – прес-служби ТЧХУ та з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://www.unn.com.ua/uk/news/1732795-pidgotovka-do-finalu-lch-pratsivniki-shvidkoyi-gotovi-do-inozemtsiv

 

Переглядів: 419 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 16:10
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024