Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Травень » 26 » Геращенко назвала "гарячі" теми під час зустрічі з делегацією Міжнародного Комітету Червоного Хреста
12:40
Геращенко назвала "гарячі" теми під час зустрічі з делегацією Міжнародного Комітету Червоного Хреста

 

ЗУСТРІЧ, НА ЯКУ ДАВНО ЧЕКАЛИ

 

 

 

 

 

 

Віце - президент МКЧХ Жиль Карбоньє і керівник делегації МКЧХ в Україні Аслан Ешліман

зустрілися з Першим заступником Голови Верховної Ради України Іриною Геращенко

 

 

 

За 4 роки війни представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста жодного разу не були допущені до тюрем на окупованих територіях Донбасу, що викликає глибоке занепокоєння.

 

 

На цьому наголосила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко під час зустрічі з делегацією Міжнародного Комітету Червоного Хреста на чолі із віце-президентом Жилєм Карбоньє, розмістивши результати перемовин на своїй сторінці у Facebook.

 

 

"Ключові теми розмови - мандат МКЧХ, який розповсюджується на всю територію України, в т. ч. на тимчасово окуповані території. Той факт, що за 4 роки війни представники МКЧХ жодного разу не були допущені до тюрем на окупованих територіях, не могли зустрітися із заручниками, викликає глибоке занепокоєння суспільства і родин бранців. Також підняли питання доступу представників місії до політв‘язнів в РФ”, - повідомила Геращенко.

 

 

Вона подякувала представникам МКЧХ за допомогу громадянам, які постраждали від війни.

 

 

За словами Геращенко, також були обговорені проекти співпраці, серед яких проект повної реконструкції зруйнованого бойовиками мосту в Станиці Луганській.

 

Крім того, перший заступник Голови парламенту розповіла про законотворчу роботу ВР в гуманітарній сфері, зокрема, про підготовку до другого читання закону про статус зниклих безвісти й роботу над законопроектом про гуманітарне розмінування.

 

 

Вона зазначила, що у зустрічі взяли участь український омбудсмен Людмила Денісова, представники Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та Служби безпеки, долучені до роботи мінських груп, а також голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука та заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/2468542-gerasenko-nazvala-garaci-temi-pid-cas-zustrici-z-delegacieu-cervonogo-hresta.html

 

Переглядів: 487 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 12:58
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024