Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Травень » 30 » У червні Україну накриє магнітна буря
21:07
У червні Україну накриє магнітна буря

 

 

ПЕРША МАГНІТНА БУРЯ У ЛІТІ – ДУЖЕ БЛИЗЬКО

 

 

 

 

 

 

 

 

Астрономи попереджають українців про наближення тривалої магнітної

бурі, яка розпочнеться у ніч з 1 на 2 червня, й триватиме три дні.

 

 

 

Про це повідомляє УНН з посиланням на дані лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН.

 

 

У ніч з першого на друге червня магнітні коливання будуть незначними, але 2 червня магнітна буря досягне піку - підніметься до рівня G1. Протягом 2-4 червня метеозалежні люди будуть відчувати нездужання.

 

Відповідно до стандартної шкали NOAA (Національна атмосферна адміністрація США), бурі класу 1 здатні впливати на енергетичні системи - слабкі флуктуації в енергетичних системах, на космічні апарати - невеликий вплив на системи управління космічними апаратами, на наземні системи - полярні сяйва видно на високих широтах (до 60 градусів), на початок міграцій тварин.
 


Нагадаємо, на Сонці стався найбільший спалах за останні місяці.

 

 

Довідково:

 

Сила магнітної бурі 31 травня до 18.00 год становитиме 1 бал. Після цього потужність збурень зросте до 2 балів. Від 24.00 і до 6.00 год ранку 1 червня буря буде непомітною, адже її сила дорівнюватиме 1 балу.

У перший день літа до 12.00 год дня потужність геомагнітних збурень сягне 2 балів, а після цього набиратиме силу: від 12.00 до 18.00 год у п'ятницю метеорологи прогнозують "слабку" бурю – потужністю у 3 бали. Із 18.00 до 21.00 год вечора збурення матимуть 4 бали, що означає малу бурю, а до 21.00 год потужність сягне уже 5 балів! Це – помірна геомагнітна буря.

Буря із потужністю у 5 балів може позначитись на здоров'ї – це стосується метеочутливих людей. Так, медики наголошують, що під час сильних магнітних бур з'являються мігрені, болі в суглобах, запаморочення, може частішати пульс, відбуваються стрибки тиску, ймовірне безсоння та прогресування хронічних хвороб.

За даними метеорологів, ймовірність виникнення активної магнітної бурі 31 травня – 10, та 1 червня – 30 відсотків. Ймовірність незначного магнітного шторму у п'ятницю становить 26 відсотків, помірного шторму – 20 відсотків. Наука про сонце – ще дуже молода і тому зробити більш точні прогнози магнітних бур поки що не в змозі.

 

Фото –з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://www.unn.com.ua/uk/news/1733501-u-chervni-ukrayinu-nakriye-magnitna-burya

 

Переглядів: 458 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 04:00
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024