Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Червень » 9 » Білоцерківська МО ТЧХУ – партнер ГО «Львівської освітньої фундації»
11:08
Білоцерківська МО ТЧХУ – партнер ГО «Львівської освітньої фундації»

 

ТИ – НЕ САМ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проект «Старший брат», що вже тривалий час реалізується в Україні за фінансової

підтримки «Львівської освітньої фундації», розпочав роботу і в Білій Церкві.

 

 

 

 

 

Реалізується проект в нашому місті Білоцерківською міською організацією Товариства Червоного Хреста України.

 

 

Протягом чотирьох років, відколи почався конфлікт на сході країни, існує програма наставництва для дітей Героїв звитяги на сході України «Старший брат». Благодійна організація «Львівська освітня фундація» впроваджує її по всій Україні.

 

Метою програми є надання підтримки та супроводу дітям, чиї батьки загинули під час війни на сході України, або якщо після повернення чоловіка в родину їхня сім’я потребує психосоціальної підтримки.

 

Головним завданням наставників є стати другом дитині та дати змогу відчути, що вона не самотня і не покинута. Через спілкування та подорожі дитина й наставник пізнають одне одного. Із кожною окремою дитиною працює волонтер, і спільна мистецька діяльність дає змогу дитині віднайти свої таланти, вподобання та хобі, що дозволяє заповнити життя і зменшити переживання.

 

Зазначимо, що автори проекту передбачили й урізноманітнення знань та навиків дітей Героїв боїв на Сході та їхніх наставників у різних сферах життя. З початку 2018 року ця програма почала працювати і в нашому місті.

 

Наставником для двох хлопчиків підліткового віку стала психолог, волонтер Білоцерківської міської організації ТЧХУ Тетяна Миколаївна Джуган. Так, на хлопців кожного вихідного чекають нові цікаві заняття. Іноді - це цікавий майстер-клас, що дає змогу оволодіти новими навиками, іноді - тренінгове заняття, яке допомагає саморозвитку та самопізнанню хлопців.

 

Бувають і просто прогулянки на свіжому повітрі та цікаві бесіди за чашечкою чаю в якійсь теплій кав’ярні, під час якої дитина може спокійно поділитися власним життєвим досвідом, а іноді й страхами, про які ніколи не наважувалася говорити раніше.

 

 

Програма наставництва «Старший брат» буквально недавно розпочала свою добру справу в Білій Церкві, але попереду ще багато місяців спільних зустрічей та цікаво проведеного часу для хлопців і наставника. Ми впевнені, що зміни в житті кожного учасника цієї програми скоро почнуться та позитивно вплинуть на все їхнє життя.

 

 

Автор – Ольга Савченко

 

Фото – автора

За джерелом:

https://idbc.com.ua/news/view/20180312_ti-ne-sam

 

 

Переглядів: 398 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 18:41
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 3
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024