Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Червень » 13 » Дитячі освітні установи Донеччини отримають нові меблі
21:40
Дитячі освітні установи Донеччини отримають нові меблі

 

НОВІ ПАРТИ – ДЛЯ ШКІЛ НА СХОДІ УКРАЇНИ

 

 

 

 

 

 


Дитячі освітні установи Донеччини отримають нові меблі,

які доставили з Білорусі в Україну як гуманітарну допомогу.

 

 

 

Як повідомляють журналісти з ІА «Донецкие новости», про ці меблі зайшла мова у вівторок, 12 червня, в ході прес-конференції в Києві заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб (МінВОТ) Георгія Туки (на знімку) та Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Білорусь в Україні Ігоря Сокола.

 


«Це не перша допомога білоруського уряду народу України. Істотною відмінністю від попередніх вантажів у цій парії є наявність дитячих меблів для дитячих навчальних закладів. У новому навчальному році на Донеччині відновлять свою роботу після капітального ремонту і відновлення пошкоджень, завданих під час обстрілів, більше 30 шкіл. Доставка у нові класи цих нових меблів буде дуже своєчасною», - сказав Георгій Тука.

 


«З боку свого міністерства ми зробимо все можливе, щоб логістика пройшла на найвищому рівні, щоб не було ніяких перешкод з доставкою. Вже є домовленість з Міністерством внутрішніх справ про супроводі, адже на території Донецької та Луганської областей багато блокпостів», - додав Тука.
 

 

Заступник міністра МінВОТ уточнив, що в Донецькій області гуманітарний вантаж з дитячими меблями білоруських виробників будуть розвантажувати на базі Міжнародного Комітету Червоного Хреста, а в Луганській області - безпосередньо розвезуть по навчальних закладах.

 


Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Білорусь в Україні Ігор Сокол розповів про кількість меблів для освітніх установ Донеччини. «Два автомобілі поїдуть в розпорядження Червоного Хреста для розподілу на "ту "сторону, а меблі в однаковій кількості - до Луганської та Донецької облдержадміністрації. Це 75 комплектів (парти і два стільці) для молодшого шкільного віку, 150 комплектів для старшого шкільного віку, по 75 шаф для зошитів і літератури. Добротворці з Білорусі передали також 44 холодильники, як для шкільних, так і для медичних установ. Загальна вартість гуманітарного вантажу - близько 80 тис. дол. США», - поінформував посол.

 


Як повідомлялося раніше, гуманітарний вантаж загальною вагою 55 тонн прибув з Білорусі в Україну 12 червня. Надіслану допомогу у вигляді продуктів харчування, меблів і холодильників доставлять в м. Краматорськ (Донецька обл.) і в м. Сєверодонецьк (Луганська обл.).
 

 

Фото: ІА «Донецкие новости»

За джерелом:

https://dnews.dn.ua/news/679165

 

Переглядів: 370 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 21:27
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024