Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Червень » 14 » Уманська МРО ТЧХУ – до Всесвітнього дня донора крові
21:51
Уманська МРО ТЧХУ – до Всесвітнього дня донора крові

 

СПІЛЬНА АКЦІЯ

 

 

 

 

 

 

«Подумай про інших. Стань донором. Поділися життям», - під таким девізом в 2018 році

проводяться заходи з нагоди Всесвітнього дня донора крові, який щорічно відзначається 14 червня.

 

 

Організатором заходу Всесвітнього дня донора крові 2018 року є Греція, а основні заходи будуть проведені в Афінах 14 червня 2018 року.

 

 

Мета відзначення Всесвітнього дня донора крові – підвищити обізнаність про необхідність безпечної дачі крові, а також висловити подяку всім донорам, які добровільно і безоплатно дарують свою кров для порятунку життя інших людей. Як відомо, потреба в донорській крові виникає у людей будь-якого віку з різними серйозними захворюваннями. Тому кожен донор, який здає кров безоплатно, робить свій безцінний внесок у добру справу – порятунок людських життів.

 

 

Незважаючи на всі досягнення сучасної медицини повноцінної заміни крові поки що немає, тому і сьогодні бувають ситуації, коли без донорської крові неможливо врятувати життя людини. Для зменшення захворюваності і смертності велике значення має рівний доступ до безпечної крові і препаратів крові всіх, хто їх потребує.

 

 

Установами служби крові виготовляється великий спектр компонентів та препаратів крові, які необхідні для лікування хворих при найрізноманітніших захворюваннях.

 

Існує певна закономірність: чим більш кваліфікована лікарня, чим складніші та сучасніші методи лікування використовуються в ній, тим більше використовується донорської крові для лікування хворих.

 

 

Лікувальні заклади нашого міста та району на сьогодні забезпечені необхідними компонентами крові: еритроцитами, відмитими еритроцитами, еритроцитами, які збіднені лейкоцитами та тромбоцитами,плазмою свіжозамороженою.

 

Але належні запаси крові можна забезпечити лише при умові регулярної здачі крові добровільними безоплатними донорами.

 

 

При бажанні, донором може бути кожна людина віком від 18 до 60 років, яка веде здоровий спосіб життя, повноцінно харчується та не має захворювань, які передаються через кров.

 

 

Щорічно близько 2-х тисяч жителів міста та району приходить у відділення заготівлі та переробки крові, яке розташоване в м.Умань, провулок Аркаса, 4, здати кров для тих, кому вона вкрай необхідна.

 

 

 

 

 

 

 

Так в цьому році з нагоди Міжнародного дня захисту дітей та Міжнародного дня донора крові міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста України та Уманська ДПРЧ - 14 організували День донора. Група рятівників Уманської державної протипожежної рятівної частини № 14 прийшла на донорський пункт Уманської міської лікарні №3 (відомої, як станція переливання крові), і здали свою кров для дітей, яким потрібна допомога.

 

 

 

 

 

 

Очолила групу донорів начальник частини майор служби цивільного захисту Ірина Деренюк.

 

Серед активних донорів :

В.В. Семенчук (УДПУ імені Павла Тичини), С.Д. Нижник (дошкільний навчальний заклад № 8), О.І. Васільєв (будівельний супермаркет «Євродім»), В.В. Мартинюк (Уманський гуманітарно-педагогічний коледж ім.Т.Г.Шевченка), В.В.Горенко (Уманська виправна колонія № 129), В.А. Копчик (Уманський національний університет садівництва), О.Б. Кулієв і його син А.О. Кулієв А.О. (ПрАТ «Технолог»), Ю.В. Кузьменко (Уманський НВК «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №7 - колегіум»і його син Б.Ю.Кузьменко (військовослужбовець) та чимало інших небайдужих людей.

 

Гарною традицією стали донорські дні в Уманському медичному коледжі, Уманському національному університеті садівництва, Уманському державному педагогічному університеті імені П.Тичини. Студенти цих навчальних закладів кожного року активно здають кров, проявляють громадянський обов'язок, доброту, чуйність, безкорисливість.

 

 

 

 

 

 

Донор завжди дарує комусь шанс на життя і при цьому нічого не втрачає, а навпаки здобуває. Добро, яке людина приносить в світ, обов’язково повернеться до неї. Це простий та доступний спосіб зробити наше життя кращим, людянішим.

 

 

Кожному добровільному донору, який дарує кров - велика вдячність за милосердя, уміння співпереживати. За те, що ви даруєте життя.

 

З нагоди Всесвітнього дня донора крові бажаємо усім донорам крові міцного здоров’я, достатку, людської шани та поваги!

 

Фото - авторів

Іван Клименко, головний лікар Уманської міської лікарні №3

Валентина Чорна, голова Уманської міськрайонної організації ТЧХУ

Переглядів: 616 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 09:01
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024