Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Червень » 17 » До Іспанії прибуло "судно розбрату", що стало причиною скандалу між Італією та Францією (ВІДЕО)
20:28
До Іспанії прибуло "судно розбрату", що стало причиною скандалу між Італією та Францією (ВІДЕО)

 

МИЛОСЕРДЯ ПЕРЕМОГЛО ПРАГМАТИЗМ

 

 

 

 

 

 

Судно Aquarius зі 106 мігрантами на борту

пришвартувалося в порту Валенсії.

 

 

Судно Aquarius з мігрантами на бору пришвартувалося в порту іспанського міста Валенсія, повідомляє Reuters. Відмова Італії прийняти судно з мігрантами стала причиною напруженості у її відносинах із Францією, і відкритим проявом конфлікту між європейськими державами, викликаного тривалою міграційною кризою.

 

 

У неділю, 17 червня, в порту Валенсії мігрантів зустріли понад дві тисячі медиків і чиновники. До Валенсії також прибув генеральний секретар Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) Ельхадж Ас Сі.

 

 

На борту Aquarius прибули 106 мігрантів з 629, інші з міркувань безпеки були розподілені по суднам берегової охорони і військово-морського флоту Італії. Серед 629 мігрантів сім вагітних жінок і понад 120 дітей і підлітків, їм буде надана перша медична та психологічна допомога.

 

 

За даними співробітників Міністерства охорони здоров'я Іспанії, у жодного з прибулих мігрантів не були виявлені симптоми важких захворювань, але багато з них постраждали від тривалого перебування в умовах тисняви та високих температур.

 

 

Нагадаємо, 11 червня Італія відмовилася прийняти судно Aquarius із 629 мігрантами на борту. Президент Франції Еммануель Макрон звинуватив новий італійський уряд у "цинізмі та безвідповідальності".

 

 

Своєю чергою МЗС Італії назвало реакцію Парижа неприйнятною і викликало посла Франції на аудієнцію. Запланована на 15 червня зустріч міністра внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні та президента Франції Еммануеля Макрона опинилася під загрозою.

 

 

Сальвіні заявляв про те, що Італія має намір депортувати півмільйона нелегальних мігрантів за межі країни. "Італія відкриває двері для хороших людей і дає квиток в один кінець тим, хто приїхав до Італії, щоб створювати безлад і при цьому сподіватися, що про них подбають. Відправити їх додому - один з наших головних пріоритетів", - заявив він.

 

 

 

 

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://dt.ua/WORLD/do-ispaniyi-pribulo-sudno-rozbratu-scho-stalo-prichinoyu-skandalu-mizh-italiyeyu-ta-franciyeyu-280885_.html

 

 

Переглядів: 461 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 13:55
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024