Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Липень » 3 » Науковці назвали несподівану причину більшості розлучень
21:03
Науковці назвали несподівану причину більшості розлучень

«СЛІПА ЛЮБОВ» - ПРИЧИНА РОЗЛУЧЕНЬ

 

 

 

 

 

 

Нове дослідження визначило ключові ознаки розлучення та характер відносин між партнерами,

який свідчить про те, що в майбутньому у пари можуть виникнути проблеми в шлюбі.

 

Під час дослідження вчені аналізували відносини 168 подружніх пар протягом 13 років. В результаті їм вдалося з'ясувати, що ті пари, які були надмірно ласкаві, прив'язані та уважні один до одного на початковому етапі відносин, з більшою ймовірністю розлучалися в майбутньому.

 

Вчені з'ясували, що ті пари, які проявляли в середньому на третину менше ласки і прихильності на першому етапі відносин і в період медового місяця, мали набагато більше шансів прожити з партнером довге і щасливе життя в шлюбі і уникнути розлучення, пише Independent.

 

Результати дослідження прокоментував психолог і експерт з відносин Мадлен Мейсон Рейнтрі.

 

На її думку, чим тверезіше партнери дивляться один на одного на початковому етапі відносин - тим більше у них шансів побудувати міцну сім'ю: «Деякі люди настільки захоплені своїм партнером, що не можуть тверезо оцінювати ситуацію. У цій ситуації «любов сліпа». Але захоплення - лише тимчасовий стан, як і пристрасть. Коли цей стан мине, людина може зрозуміти, що між ними з партнером немає нічого спільного, крім пристрасті. Тоді відносини завершуються розривом», - говорить вона.

 

Сьюзен Вінтер, нью-йоркський експерт з відносин, згодна з думкою колеги: «Надмірна емоційність характерна для партнерів в період закоханності, який, на жаль, триває недовго - зазвичай, від трьох до дев'яти місяців.

 

Життєві проблеми можуть швидко нагадати про себе. І саме тоді ви побачите перед собою справжню людину, без «рожевих окулярів». Досить часто реальність може викликати розчарування, а розчарування в більшості випадків наближає партнерів до розлучення», - стверджує вона.

 

Автори дослідження додали, що прихильність і прояв ніжності до партнера не завжди є ознакою розлучення в майбутньому. Зокрема, йдеться лише про нездорову емоційність і «токсичну пристрасть».

 

«Якщо ви захоплені один одним настільки, що захищаєте партнера від спілкування з близькими та друзями, проводите разом з ним весь свій вільний час і зациклюєтесь на партнері - ваші відносини нездорові. Однак якщо ви ставитеся до партнера з повагою, ніжністю та турботою - з вами все в порядку», - каже Рейнтрі.

 

У свою чергу, пари, які проявляли мінімум прихильності один до одного на етапі медового місяця, також потрапляли в «групу ризику» і вже в середньому через два роки після знайомства розлучалися з партнером. Результати дослідження також показали, що серед явних ознак розлучення - небажання партнерів працювати над відносинами, відсутність взаєморозуміння і поваги.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:
http://expres.ua/news/2018/07/03/300262-naukovci-nazvaly-nespodivanu-prychynu-bilshosti-rozluchen

 


 

Переглядів: 427 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 08:06
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024