Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Липень » 6 » На Луганщині - дефіцит медичних кадрів, який допомагає знівелювати Червоний Хрест
19:46
На Луганщині - дефіцит медичних кадрів, який допомагає знівелювати Червоний Хрест

 

 

ВАКАНСІЇ ЧЕКАЮТЬ НА МЕДИКІВ

 

 

 

 

 

 

 

Дефіцит сільських лікарів у прифронтовій зоні

Луганщини становить 8 осіб, а фельдшерів – 6

 

 

У Департаменті охорони здоров'я Луганської ОДА розповіли про організацію та стан надання амбулаторно-поліклінічної допомоги населенню, яке проживає на прифронтовій території Луганської області.

 

 

У відомстві нагадали, що прифронтова територія - це територія району між першим і другим блок - постами, що тягнеться (135 км) уздовж лінії зіткнення і розташована на території трьох районів області (в Станично-Луганському, Новоайдарському та Попаснянському районах).

 

 

На даній території:

 

• в 24 населених пунктах проживає 26171 осіб постійного населення, в тому числі 4018 дітей;

• зареєстровано 10126 переселенців - внутрішньо переміщених осіб;

• розміщено 8 сільських амбулаторій загальної практики - сімейної медицини та 10 фельдшерсько-акушерських пунктів.

 

У департаменті констатували дефіцит в області лікарських кадрів (на рівні первинної медичної допомоги - 44 лікаря, в центральних міських і районних лікарнях понад 150 лікарів).

 

 

Дефіцит лікарів у сільських лікарських амбулаторіях на иприфронтовій території становить 8 осіб., а фельдшерів - 6 осіб

 

.

Забезпеченість населення області лікарями становить 27,9 на 10 тис. населення ( в середньому по Україна - 46,3).

 

 

«Беручи до уваги дефіцит лікарських кадрів в містах та районах області (особливо в прифронтових районах) і з метою організації належної, доступної, своєчасної, первинної медичної допомоги населенню (особливо в прифронтових районах) і забезпечення його лікарськими засобами, облдержадміністрація з 2014 року і по нині забезпечила тісну співпрацю закладів охорони здоров'я області з рядом міжнародних громадських і благодійних організацій », - сказано в повідомленні.

 

Серед них:

 

• Міжнародний Комітет Червоного Хреста;

• Лікарі без кордонів,

• Всесвітня організація охорони здоров'я,

• Лікарі світу,

• ЮНІСЕФ,

• ПРООН,

• Mercy Corps,

• HANDICAP,

• Austrian red cross,

• Перший добровольчий мобільний шпиталь ім. Миколи Пирогова (через МОЗ України),

• Луганська обласна організація Товариства Червоного Хреста України (голова - Кудаєва О.Т.).

 

Завдяки цій підтримці за останній час стало можливим організувати на території низки районів області, в тому числі прифронтових, регулярну роботу мобільних лікарських бригад.

 

 

 

 

 

 

 

Робота мобільних лікарських бригад у прифронтових районах Луганської області:

 

 

І. Новоайдарський район.

 


Мобільні лікарські бригади

:
- Лікарська бригада Міжнародного
Комітету Червоного Хреста у складі 1 лікар та 2 медичні сестри. Щомісяця бригада 2-3 рази працює в кожному із 6 населених пунктів прифронтової території. Спеціалісти бригади проводять лабораторні обстеження, електрокардіографію, ультразвукове дослідження органів черевноїх порожнини, щитоподібної залози.


- Бригада спеціалістів Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. М.Пирогова, у складі якої лікар-педіатр, лікар-терапевт, лікар-гінеколог. Вона працює згідно з графіком, який погоджується головним лікарем Новоайдарського Центру первинної медико-санітарної допомоги Корж О.Л.


- Бригада спеціалістів Новоайдарського Центру первинної медико-санітарної допомоги, у складі: лікар-педіатр, лікар-терапевт, лікар-гінеколог. Працює протягом року за графіком, переважно у с. Кримське та у с. Трьохізбенка.

 

 

У 2017 році, приступивши до виконання Урядової програми «Доступні ліки» на території Новоайдарського району, при плані 263,2 тис грн освоєно 263,2 тис грн, або 100 %. За період поточного року при річному плані 793,0 тис грн освоєно 255,3 тис грн., або 32,2 %.

 

 

В минулому році забезпечення населення району препаратами інсуліну на безоплатній основі за рецептами лікарів в місцевих аптеках, при плані 1,5 млн грн. освоєно 1,4 млн грн, або 96,7 %, а за період поточного року при річному плані 1,0 млн грн. освоєно 394,4 тис грн., або 36,3 %.

 

 

ІІ. Попаснянський район
 

Мобільні лікарські бригади:


- Бригада спеціалістів незалежної міжнародної медичної гуманітарної організації «Лікарі без кордонів» працює у складі: лікар загальної практики – сімейної медицини, акушерка, психолог.

 

Спеціалісти бригади мають свою територію обслуговування (с. Троїцьке, сел. Стахановець (частина м. Золоте), сел. Єкатеринівка та с. Орєхове).

 

Працюють за графіком, який узгоджують з головним лікарем Попаснянського районного центру первинної медико-санітарної допомоги Гуровою В.М.


- Бригада Міжнародного Комітету Червоного ХрестаЮ у складі: лікаря-травматолога, двох медичних сестер, працює на території сел. Родина, с. Нижнє-1, с. Нижнє-2 та с. Новотошківка.

 

 

Торік програма «Доступні ліки» на території Попаснянського району не була виконана: при плані 1187,7 тис грн освоєно 443,4 тис грн, або 37,3 %. За період поточного року при річному плані 1310,0 тис грн освоєно 463,2 тис грн. або 35,4 %.

 

У 2017 році забезпечення населення Попаснянського району препаратами інсуліну на безоплатній основі за рецептами лікарів в місцевих аптеках, при плані 1,5 млн грн. освоєно 1,4 млн грн, або 98,2 %, за період поточного року при річному плані 1,5 млн грн. освоєно 678,9 тис грн, або 44,6 %.

 

 

ІІІ. Станично-Луганський район

 


Мобільні лікарські бригади:


- Бригада спеціалістів незалежної міжнародної медичної гуманітарної організації «Лікарі без кордонів», у складі: лікаря-терапевта, медичної сестри, яка працює у селах району згідно з графіком (відвідує 2-3 рази на місяць населенні пункти своєї зони обслуговування).

 

Графік роботи бригади затверджується головним лікарем Станично-Луганського центру первинної медико-санітарної допомоги Семененко С.В.

 


- Бригада Товариства Червоного Хреста України, у складі: лікар-терапевт, ендокринолог, медична сестра. Працює згідно з графіком, відвідує населені пункти своєї зони обслуговування 2-3 рази на місяць.

 


Всі мобільні бригади вищезазначених трьох районів області, крім надання амбулаторної медичної допомоги населенню, займаються забезпеченням мешканців своєї території лікарськими засобами та предметами догляду за хворими.

 

 

У 2017 році виконання Урядової програми «Доступні ліки» на території Станично-Луганського району при плані 1203,3 тис грн освоєно 1100,0 тис грн, або 91,4 %, за період поточного року при річному плані 985,0 тис грн освоєно 395,7 тис грн. або 40,2 %.

 


Забезпечення населення Станично-Луганського району у 2017 р. препаратами інсуліну на безоплатній основі за рецептами лікарів в місцевих аптеках при плані 1,0 млн грн. освоєно 972,8 тис грн, або 96,6 %, за період поточного року при річному плані 1,0 млн грн. освоєно 422,7 тис грн, або 38,5%.

 

 

Робота щодо поліпшення надання амбулаторно-поліклінічної допомоги населенню прифронтової території на Луганщині - триває.

 

 

 

Фото – прес-служби ДОЗ Луганської ОДА

За джерелами:

http://lugradar.net/2018/07/185709

https://www.facebook.com/dozloda/photos/pcb.1883345258632118/1883343418632302/?type=3&theater

 

 

 

 

Переглядів: 457 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 08:29
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024