Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Липень » 11 » У Полтавській ОДА обговорили питання роботи Червоного Хреста в регіоні (ВІДЕО)
15:55
У Полтавській ОДА обговорили питання роботи Червоного Хреста в регіоні (ВІДЕО)

 

ПІДВИЩИТИ ЕФЕКТИВНІСТЬ СПІВПРАЦІ

 

 

 

 

 

 

У Полтавській ОДА обговорили питання

роботи Червоного Хреста в регіоні

 

 

 

Заступник голови Полтавської ОДА Олег Пругло зустрівся з Головою Представництва Міжнародної Федерації Товариства Червоного Хреста та Червоного Півмісяця в Україні Горкмазом Хусейном та Головою Полтавської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Іриною Плюсніною.

 

 

Полтавська область стала 3-м регіоном після Дніпра і Харкова, куди завітав представник Міжнародної Федерації Товариства Червоного Хреста. Мета його візиту- поспілкуватись з отримувачами допомоги від організації, дізнатись умови проживання.

 

 

 

 

 

 

 

Голова Представництва Міжнародної Федерації Товариства Червоного Хреста та Червоного Півмісяця в Україні Горкмаз Хусейн назвав основні проблеми Червоного Хреста. Серед нагальних проблем він виокремив кілька основних, це - зникнення значної кількості патронажних сестер, занедбаний стан складу для необхідних речей та сплата комунальних послуг ВПО.

 

«Сумно бачити, що в Українського Червоного Хреста є свої труднощі. – Підкреслив гість, - Дуже шкода, що Уряд припинив фінансування програми Служби патронажної сестри, яка тривала 57 років. Раптом Національне Товариство Червоного Хреста в Україні втратило 3080 патронажних медсестер. Завдяки цій програмі, допомогу отримували 350 тисяч населення».

 

Далі він скзав, що Червоний Хрест просив вирішити це питання владоможців у Києві, а на міжнародному рівні - звернувся до Швейцарського Червоний Хреста, щоб там допомогли відновити цю програму. Однак, проблема зависла.

 

Г. Хусейнов нагадав, що у Полтавській області 28 районів. І в 5 районах немає представництв Червоного Хреста. Це означає, що тисячі людей не отримують допомоги від Товариства.

 

Гість звернув увагу присутніх і на те, що у медико-соціальному центрі в Полтаві є невеликий склад, там знаходиться запас речей на випадок надзвичайних ситуацій. Але приміщення не в дуже гарному стані. А там зберігаються товари, які повинні бути в цілості. Потрібен ремонт або його оновлення.

 

«Умови, в яких знаходяться внутрішньо переміщені особи потрібно змінювати. У всіх країнах Уряд допомагає ВПО з комунальними послугами. Тому що гроші, які ми їм надаємо як допомогу, вони витрачають на їх сплату”, – констатував Голова Представництва Міжнародної Федерації Товариства Червоного Хреста та Червоного Півмісяця в Україні Горкмаз Хусейн.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Голова Полтавської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Ірина Плюсніна теж наголошує на оновленні складу речей. А також зазначила, що через припинення фінансування Служби патронажної сестри на Полтавщині втратили 101 медичну сестру.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Червоний Хрест зараз переживає не дуже гарні часи. – відзначила Ірина Плюсіна, - Все - таки позбутися підтримки на державному рівні і залишитись без 101 патронажної медсестри, які допомагали незахищеним верствам населення Полтавської області, було великою втратою. Зараз думаємо, як можемо працювати в нинішніх умовах, як відродити патронажну службу. Зараз у нас працює 13 медичних сестер. Також маємо список необхідних речей, з якими в разі надзвичайних випадків на території області ми в перші години можемо допомогти найбільш незахищеним. Це ковдри, постільна білизна. Все воно знаходиться на складі, що потребує ремонту. Багато років не ремонтувався”.

 

 

Заступник голови Полтавської ОДА Олег Пругло у свою чергу зазначив, що в ОДА впевнені у тому, що патронажна служба поступово відродиться. Крім того, влада допомагатиме організувати роботу Червоного Хреста у 5-ти районах Полтавщини, де їх не вистачає.

 

 

«Товариство Червоного Хреста - авторитетне, з ним легко працювати, до нього є довіра у населення. Впевнений, що патронажні сестри та служба будуть відроджені, сподіваюсь, що буде державна підтримка, бо ця послуга дуже потрібна зараз. Ми надамо приміщення, потрібна людина, яка вболіває за цю справу. Це повинна бути людина з відкритим серцем, яка могла б очолити організацію у районі», – зазначив Олег Пругло.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

По завершенні зустрічі, Горкмаз Хусейнов вручив Олегу Пруглу найвищу нагороду ТЧХУ “Почесну відзнаку Товариства Червоного Хреста України” з нагоди відзначення 100-річчя Товариства у цьому році.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Місцева телекомпанія "Місто" зняла для випуску "Новин" відео сюжет про цю зустріч:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото – прес-служби Полтавської ОДА

За джерелом:

http://np.pl.ua/2018/07/u-poltavskij-oda-obhovoryly-pytannya-roboty-tovarystva-chervonoho-hresta-v-rehioni-foto/

 

Переглядів: 468 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 10:52
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024