Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Липень » 13 » Урізноманітнення інфекцій, які передаються статевим шляхом
19:48
Урізноманітнення інфекцій, які передаються статевим шляхом

 

УРОГЕНІТАЛЬНИЙ МІКОПЛАЗМОЗ

 

 

 

 

 

 

Маловідома інфекція, яка передається статевим шляхом,

може перетворитися на "супербактерію" - вчені.

 

 

 

Маловідома інфекція, яка передається статевим шляхом, може перетворитися на стійку до антибіотиків супербактерію, якщо її не почати правильно визначати і лікувати, застерігають британські експерти.

 

Урогенітальний мікоплазмоз часто проходить безсимптомно, особливо у жінок, проте може спричиняти запалення тазових органів і навіть безпліддя, повідомляє Бі-Бі-Сі.

 

Його легко сплутати з іншою інфекцією, наприклад хламідіозом, а крім того, ці бактерії можуть виробляти стійкість до деяких антибіотиків. У зв'язку з цим Британська асоціація сексуального здоров'я і ВІЛ оприлюднила нові рекомендації для лікарів і пацієнтів про те, як визначити і лікувати мікоплазмоз.

 

Урогенітальний мікоплазмоз (Mycoplasma genitalium) передається статевим шляхом через незахищений секс. У чоловіків ця бактерія спричиняє запалення уретри, неприємні виділення з пеніса, біль під час сечовипусканні.

 

У жінок мікоплазмоз викликає запалення репродуктивних органів (матки і фаллопієвих труб), викликаючи біль, гарячку і часом кровотечу. Якщо захворювання не лікувати, воно може стати призвести до безпліддя. Проте мікоплазмоз не завжди протікає із симптомами і навіть не завжди потребує лікування.

 

Водночас його легко не помітити чи сплутати з іншим захворюванням. І саме це викликає занепокоєння британських експертів. У групі ризику - ті, хто мав більше чотирьох партнерів за останній рік, кажуть експерти. Презервативи можуть запобігти передачі цієї інфекції.

 

Точний тест на мікоплазмоз існує - проте він доступний не в усіх клініках навіть у Британії. Тому експерти просять британський уряд збільшити фінансування в цій галузі - аби "запобігти надзвичайній ситуації у галузі охорони громадського здоров'я, яка от-от станеться і вже виходить з-під контролю".

 

Експерти також закликають громадян не нехтувати презервативами під час сексу з новими або нерегулярними партнерами.

 

"Настав час, аби громадськість дізналася про урогенітальний мікоплазмоз", - заявив представник Британської асоціації сексуального здоров'я і ВІЛ доктор Пітер Грінхауз.

 

По всьому світу падає ефективність лікування мікоплазмозу групою антибіотиків під назвою макроліди. У Британії стійкість до макролідів досягає 40%, твердять експерти. Водночас ефективність у більшості випадків демонструє інший антибіотик - азитроміцин.

 

Лікарям британські експерти радять використовувати тести на мікоплазмоз, якщо симптоми у пацієнтів можуть вказувати на це захворювання, підбирати правильні антибіотики і стежити за станом пацієнтів до повного одужання.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:
http://expres.ua/news/2018/07/12/301330-malovidoma-infekciya-peredayetsya-statevym-shlyahom-peretvorytysya

 

Переглядів: 443 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 08:13
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024