Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Липень » 16 » Похід в Олешківських пісках відбувся 15 липня на Херсонщині за участі Червоного Хреста
18:57
Похід в Олешківських пісках відбувся 15 липня на Херсонщині за участі Червоного Хреста

 

ПОХІД УКРАЇНСЬКОЮ ПУСТЕЛЕЮ

 

 

 

 

 

 

Похід в Олешківських пісках з нагоди 28-річчя Декларації про державний суверинітет

України пройшов за участі волонтерів ЗШР Червоного Хреста Херсонщини "ВЛАД".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15 липня голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв разом з дипломатами США, громадськими активістивами, журналістами, волонтерами та учасниками бойових дій на сході України здійснили похід Олешківською пустелею з нагоди річниці прийняття Верховною Радою Української РСР Декларації про державний суверенітет, яке відбулося 16 липня 1990 року.

 

Ініціатором такого заходу виступив голова Міжнародного громадського об‘єднання «Земляцтво Херсонщини» Юрій Гусєв:


«Переходячи через пустелю, ми згадували часи, коли Україна здобувала незалежність і обговорювали сучасну ситуацію, коли ми відстоюємо територіальну цілісність і незалежність. Похід дозволив нам не тільки знайти час для спілкування, але й відкрити неймовірні красоти Херсонщини».

 

 

Також очільник «Земляцтва Херсонщини» поділився планами організації надрукувати книгу про Херсонщину, яку презентуватимуть під час проведення «Таврійських горизонтів» на засіданні Ради Земляцтва.

 

 

Важливість заходу відзначив голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв: «Цей похід об’єднав кіборгів з Донецького аеропорту, захисників, волонтерів і просто небайдужих людей. Ми бачимо, що Херсонщина приваблює також іноземних гостей. Спільно віддаючи шану таким важливим історичним датам, як прийняття Декларації про державний суверенітет, ми більше укріплюємо наше громадянське суспільство і формуємо думку про те, що Україна була, є і буде. Славімо та цінуймо українське!».

 

 

 

 

 

 

 

 

Щодо американських гостей, то перший заступник посла США Джордж Кент, який перейшов пустелю з дружиною, висловив солідарність і підтримку українцям, які відстоюють свою територіальну цілісність та поділився емоціями від подорожі олешківськими барханами: «Дуже цікаве місце в Україні. Видно, що тут живуть активні люди, які поважають природу та свою країну. Добре, що тут розвивають екотуризм, бо це чудове місце та перспективний напрям».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прибувши на фінальну точку маршруту, учасники походу підняли український та кримськотатарський прапори і заспівали гімн України в найбільшій пустелі Європи.

 

12-кілометровий похід між піщаних барханів висотою 8-12 м і справжніх оазисів надовго запам’ятається учасникам та стане гарним приводом відвідати Херсонщину ще не один раз.

 

 

Довідково:

 

Олешківські піски - другий за розмірами піщаний масив (арена) у Європі. Назва походить від назви міста Олешки. Піски складені з безмежних барханів («кучугурів»), давніх піщаних алювіальних відкладень Дніпра.

 

 

 

 

 

 

Саме тут 15 липня 2018 р. ЗШР Червоного Хреста Херсонщини "Влад" здійснював супровід переходу товариста на чолі з губернатором Херсонщини Андрієм Гордєєвим, за участі представників дипломатичного корпусу США, громадських діячів, учасників збройного конфлікту на сході України, туристів, що був приурочений до символічної дати – прийняття 16 липня 1990 року Верховною Радою Української РСР Декларації про державний суверенітет.

 

 

 

 

 

 

Було пройдено маршрут довжиною  близько 12 кілометрів через Українську пустелю, як називають Олешківські піски. Незважаючи на південну спеку, завдяки ретельній підготовці, обійшлося без постраждалих!

 

 

Фото – прес-служби Херсонської ОДА та ЗШР Херсонської ОО ТЧХУ «ВЛАД»

За джереломи:

http://khoda.gov.ua/derzhavne-svjato-v-oleshk%D1%96vskih-p%D1%96skah

https://www.facebook.com/VladRedcross/photos/a.774958719231210.1073741829.773061569420925/1837496606310744/?type=3&theater

 

 

 

Переглядів: 426 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 21:58
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024