Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Липень » 18 » Вода зі стелі та медитації: тайські діти розповіли про «печерний полон»
19:02
Вода зі стелі та медитації: тайські діти розповіли про «печерний полон»

 

ПОРЯТУНОК НА МЕЖІ - ЧУДА

 

 

 

 

 

 

На першу прес-конференцію врятованих дітей з печери у Таїланді

з хвилюванням чекали в усьому світі. І ось сьогодні цей день настав.

 

 

Врятовані із затопленої печери Тхам Луанг на півночі Таїланду підлітки та їх тренер, у середу, 18 липня, вперше публічно виступили та розповіли про те, що пережили.

 

Про це повідомляє агентство АР.

 

"12 хлопців та їх тренер з футболу, врятовані з печери в північній частині Таїланду, покинули лікарню, де вони видужували, і з'явилися на прес-конференції в середу, заявивши, що випробування зробили їх сильнішими і навчили їх не жити необачно", - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що підлітки та їх тренер увійшли до зали на прес-конференцію під оплески присутніх журналістів та однокласників дітей.

 

 

 

 

 

….

 

Діти розповіли, які уроки винесли після того, що з ними сталося. Зокрема вони розповіли, що стали більш сильними, витривалими і толерантними та навчилися ставитися до життя більш обережно.

 

Деякі з підлітків розповіли, що хочуть стати професійними футболістами, четверо сказали, що хочуть наслідувати героїв, які їх врятували.

Врятовані зазначили, що хочуть вибачитися перед їхніми батьками, більшість з яких вони заздалегідь не поінформували про похід до печери.

 

Загалом, як повідомляється, діти почуваються добре. Під час перебування в лікарні усі набрали у вазі, в середньому по три кілограми, і це вирівняло втрату ваги у печері.

 

Діти розповіли, що вони та їх тренер власноруч намагалися вирити вихід з печери. Протягом усього часу вони вживали лише воду, яка капала зі стелі печери, а почуття голоду вони притупляли за допомогою медитацій, повідомляє видання Daily Mail.

 

Після того, як діти побачили британських дайверів, що прибули їх врятувати, не повірили власним очам, називаючи це "чудом".

….

 

 

 

 

 

Питання, які звучали на прес-конференції, були узгоджені заздалегідь, щоб не завдати психологічної шкоди врятованим дітям.

 

Як повідомлялося, 23 червня в печері Тхам Луанг зникли 12 школярів з футбольної команди віком від 11 до 16 років та їх 25-річний тренер.

 

Підземелля, в якому вони опинилися, простягається майже на 10 км, має кілька входів і виходів, а також великі зали, де сховалися від води зниклі. Їх знайшли через дев'ять днів, але через складнощі з доступом до місцезнаходженням порятунок тривав тиждень. Врятувати всіх вдалося у вівторок, 10 липня.

 

Після цього американська незалежна християнська кіностудія та телевізійна студія Pure Flix заявила, що планує зняти фільм про підлітків, що застрягли в печері в Таїланді.

 

 

 

Фото – AFP Getty Images, ЕРА

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-world/2501383-voda-zi-steli-ta-meditacii-tajski-diti-rozpovili-pro-pecernij-polon.html

 

Переглядів: 416 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 02:39
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024