Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Липень » 19 » Червоний Хрест Фінляндії – мешканцям України, що живуть за межею бідності
15:36
Червоний Хрест Фінляндії – мешканцям України, що живуть за межею бідності

 

ГЕНЕРАЛЬНА ПОСТАВКА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Колись Фінляндія й Україна були окраїнами однієї і тієї держави. Та в 1917 р. шляхи

їх розійшлися. І то так сильно, що у це важко повірити. Однак факти – уперта річ.

 

 

 

Достаток мешканців Фінляндії дозволяє їм відправляти нині в Україну гуманітарну допомогу. Так, наприклад, вразливі групи населення в Україні регулярно отримують гуманітарну допомогу від Фінського Червоного Хреста. На місцях червонохрестівці розподіляють її людям у потребі.

 

До цієї кампанії 18 липня долучилася й Добропільська міськрайонна організація ТЧХУ, що на Донеччині, яка розмістила про цю акцію оголошення в місцевих ЗМІ, а потім почала видавати гуманітарну допомогу від Фінського Червоного Хреста, в яку входить, переважно, одяг і постіль. Отримують їх - категорійні підопічні.

 

 

 

 

 

 

 

 

Лікарі Мирноградської міської лікарні отримали з Фінляндії медичний одяг, який був вручений колективу 18 липня п.р. працівниками місцевої МРО ТЧХУ на чолі з головою Інною Борисовою (на знімку – крайня зліва).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ця кампанія видачі гуманітарної допомоги від північних друзів із Скандинаського півострова триває на Донеччині вже два місяці. Як ми повідомляли раніше, її роздавали в Краматорську, Слов'янську, Лисичанську, інших населених пунктах Донецької і Луганської областей.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Днями офіційний сайт ТЧХУ повідомив, що в середині березня п.р. Товариство Червоного Хреста України отримало від своїх партнерів – Фінського Червоного Хреста – 127 палет гуманітарного вантажу загальною вагою 33 тони і вартістю близько 181 900 євро.

 

Гуманітарний вантаж складався з одягу, ковдр, постільної білизни, а також медичного одягу. Всі речі пройшли контроль і мають високі санітарні якості.

 

Протягом квітня та на початку травня вантаж був розподілений та відправлений у 6 областей: Дніпропетровську, Донецьку, Запорізьку, Луганську, Полтавську та Харківську.

 

Рішення щодо розподілу було прийнято Гуманітарною комісією Національного Комітету з урахуванням найнагальніших потреб вразливих груп населення і погоджено з головами обласних організацій.

 

Одяг можуть отримати сім’ї з дітьми до 3-х років, інваліди I, II, III груп, самотні батьки, багатодітні сім’ї, безхатченки, малозабезпечені, самотні та умовно самотні літні люди, діти-сироти, громадяни, які проживають на лінії розмежування, маргінальні групи населення, пацієнти психоневрологічного диспансеру, мешканці будинку інтернатів для людей похилого віку, хворі на туберкульоз, постраждалі внаслідок надзвичайних ситуацій, внутрішньо переміщені особи, члени сімей загиблих учасників військового конфлікту, а також підопічні з числа соціально незахищених категорій населення.

 

«Фінський» вантаж – це дуже гарна підтримка для Товариства Червоного Хреста України, – коментує голова Полтавської обласної організації ТЧХУ Ірина Плюсніна. – Вантаж отримали у травні і розподілили серед підвідомчих організацій області. Медичний одяг передали лікарням, які з нами співпрацюють і йдуть на контакт з обслуговування внутрішньо переміщених осіб і наших підопічних. Окремо велике дякую за постільну білизну та простирадла, які ми віддали у хоспісні відділення у центральні лікарні Кобеляцького та Лохвицької району. Хоспісні відділення слабо фінансуються, тому допомога Товариства їм дуже необхідна. Для нас найголовніше, щоб були задоволені наші отримувачі допомоги».

 

Фото – прес-служби ТЧХУ та з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелами:

http://shkvarki.org/dimitrov/item/20506-mirnogradskaya-bolnitsa-poluchila-gumanitarnuyu-pomoshch

http://shkvarki.org/dobropole/item/20532-khto-v-dobropilli-zmozhe-otrimati-gumanitarku-vid-finskogo-chervonogo-khresta

http://redcross.org.ua/2018/07/%D0%B2%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BB%D0%B8%D0%B2%D1%96-%D0%B3%D1%80%D1%83%D0%BF%D0%B8-%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BC%D1%83%D1%8E%D1%82%D1%8C-%D0%B3%D1%83%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D1%96%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%BD/

 

Переглядів: 833 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 09:43
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024