Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Липень » 20 » ЗШР Червоного Хреста Львівщини «ГОРС» - учасник навчань у Словаччині
21:10
ЗШР Червоного Хреста Львівщини «ГОРС» - учасник навчань у Словаччині

 

ОБМІН ДОСВІДОМ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЗШР Червоного Хреста Львівщини «ГОРС» набув міжнародного досвіду,

як учасник навчань у Словаччині, проведених у рамках співпраці в Карпатах

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В рамках створення «Карпатської платформи співпраці гірських рятувальників» Івано-Франківської та Львівської областей (Україна), Прешівського краю (Словаччина), Малопольського та Підкарпатського воєводств (Польща), а також Єзерських гір (Чехія) з 04 по 08 липня 2018 року відбулисяся чергові спільні навчання на базі Гірської рятувальльної служби Пенінського національного парку в Словаччині за фінансової підтримки Міжнародного Вишеградського Фонду (International Visegrad Fund) http://visegradfund.org

 

 

 

 

 

 

Цього разу рятувальники вивчали специфіку роботи у високогір’ї – у Високих Татрах. Програма навчань включала теоретичні заняття, зокрема ознайомлення з діяльністю та сферою функціонування ГРС Пєнінського національного парку, випадки, які відбуваються в районі діяльності ГРС; використання аварійно-рятувальних технік словацькими рятувальними службами, що працюють у районі високогір'я.

 

 

 

 

 

 

На ріці Дунаєць відбулися надзвичайно цікаві та корисні практичні заняття – порятунок на воді, зокрема ознайомлення з загальними правилами техніки безпеки; рафтинг, управління плавзасобом; використання канатів (чалок)- від берега, від плавзасобу, методи кидання; порятунок більшої кількості людей, що потопають одночасно; пасивне, активне, агресивне управління; доставка потопаючого на берег та ін.

 

 

 

 

 

 

В рамках навчань відбулася «школа виживання» на місцевості, зокрема: імпровізовані рятувальні операції; орієнтація на місцевості; поведінка в кризових ситуаціях; будівництво притулку, розведення вогню; пошук харчів, фільтрація води та ін.

 

 

 

 

 

 

Специфіка рятувальних операцій у високогір’ї була цікавою та корисною для усіх партнерів. Зокрема, практичні заняття – застосування линів, шнурків у складному гірському рельєфі; спуск дюльфером на карабіні, підйом на прусіках. Надання долікарської допомоги: непрямий масаж серця, штучне дихання, зупинка кровотечі.

 

 

 

 

 

 

Спільні навчання будують основи ефективної співпраці гірських провідників та рятувальників, що працюють у транскордонних гірських регіонах України, Словаччини, Чеської Республіки та Польщі: обмін інформацією та досвідом, передача стандартів та найкращих практик у рятувальних та пошукових заходах в горах.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото Volodymyr Hrynishak

За джерелом:

http://visegradfund.org
 

 

Переглядів: 445 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 15:36
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024