Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Липень » 24 » Львів вшанує пам'ять жертв Скнилівської трагедії
16:21
Львів вшанує пам'ять жертв Скнилівської трагедії

 

СПІЛЬНА МОЛИТВА

 

 

 

 

 

 

Львів вшанує пам'ять 77 жертв Скнилівської трагедії.

 

 

Cпільною молитвою та покладанням квітів вшанують львів`яни 27 липня пам`ять загиблих у Скнилівській катастрофі 2002 року, у якій через падіння військового літака під час авіашоу загинули понад 77 осіб.

 

Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.

 

«О 10.00 год. у каплиці Всіх святих українського народу і пам’яті жертв Скнилівської трагедії, що біля летовища (вул. Авіаційна, 1), відбудеться Божественна Літургія, та опісля, об 11.00 год., відбудеться Парастас за загиблими. Після молитви запланований перехід до «Сегменту пам’яті» жертв Скнилівської трагедії, що на аеродромі. Там біля пам’ятного знаку відбудеться панахида, а також — покладання квітів до могил загиблих», - йдеться в повідомленні.

 

Як зазначив в.о. директора департаменту «Адміністрація міського голови» Львівської міськради Євген Бойко, катастрофа, яка сталась 16 років тому на Скнилівському летовищі, вчить кожного з нас відповідальніше ставитись до свого життя, до своїх обов’язків, а також вчить відповідальності за життя своїх ближніх.

 

Це велика біда для нашого міста і для всієї України, але найбільшою вона залишається для тих людей, які втратили у ній своїх найрідніших. Тому лише спільною молитвою і світлою пам’яттю можемо просити в Бога, щоб таке лихо на нашій землі більше ніколи не повторилося», - сказав він.

 

Як повідомляв Укрінформ, до 16-ї річниці пам’яті жертв і постраждалих у Скнилівській трагедії міська рада Львова надасть одноразову матеріальну допомогу 48 членам сімей загиблих у розмірі 2 тис. грн кожному. Загальна сума виплат— 96 тис. грн.

 

Скнилівська трагедія - авіакатастрофа, яка сталась під час святкування 60-ї річниці 14-го авіаційного корпусу ВПС України на летовищі «Скнилів» під Львовом 27 липня 2002 року. Внаслідок падіння винищувача Су-27УБ у натовп глядачів загинуло 77 осіб, серед них- 28 дітей, і постраждало близько 250 людей. За кількістю загиблих ця подія вважається найбільшою катастрофою в історії авіаційних свят.

 

Читайте також: Сім'ям загиблих у Скнилівській трагедії Львів виплатить матеріальну допомогу

 

Фото - Укрінформ

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/2504611-lviv-vsanue-zertv-sknilivskoi-tragedii.html

 

 

Переглядів: 393 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 11:42
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024