Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Липень » 25 » Доступні ліки: У серпні безоплатних препаратів може стати більше
06:39
Доступні ліки: У серпні безоплатних препаратів може стати більше

 

 

ЦИРКУЛЯР - ОНОВЛЕНО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

23 липня 2018 року МОЗ України затвердив попередній

реєстр препаратів урядової програми “Доступні ліки”.

 

 

Ці ліки пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою отримуватимуть в аптеках за рецептом лікаря вже наступного місяця (Наказ МОЗ України від 23.07.18 № 1367).

 

До оновленого переліку увійшов 261 препарат від 46 виробників. В оновленому переліку 18 українських виробників, 28 - іноземних. Наразі визначається точна кількість препаратів, які будуть повністю безоплатними для пацієнтів.

 

До переліку безоплатних уже зараховано 35 препаратів. До цього списку можуть долучитися ще 30 препаратів - за умови, що впродовж 5 днів визначені виробники переглянуть свої цінові пропозиції.

 

Нагадаємо, з цього року МОЗ запровадив ще один механізм для формування цін у програмі “Доступні ліки”. Після завершення прийому заяв на участь у програмі, фармвиробники, вартість препаратів яких не перевищила 5% від найменших цінових пропозицій за добову дозу, протягом 5 робочих днів мають можливість знизити ціни та поповнити перелік безоплатних препаратів.

 

Правила програми“Доступні ліки” спонукають фармвиробників знижувати ціни на ліки. У новому реєстрі ціни на окремі препарати стали нижчими на 40% та більше. В середньому ціни на препарати знизилися на 6,5%.

 

Важливо: ціни на препарати, що беруть участь у програмі “Доступні ліки” затверджуються наказом МОЗ України та стають обов’язковими для всіх без винятку аптечних закладів.

 

Реєстр ліків, що відшкодовуються державою за урядовою програмою “Доступні ліки” переглядається двічі на рік – у січні та липні. Це робиться задля того, щоб ціни на лікарські засоби були актуальні.

 

Новий реєстр буде затверджено на початку серпня, до того часу є дійсним попередній перелік препаратів, які пацієнти можуть отримати безоплатно або з незначною доплатою за рецептом лікаря у 7 800 аптеках України.

 

Прес-служба МОЗ України

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://www.health-loda.gov.ua/ukr/news/moznews/7262.html

 

Переглядів: 388 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 19:05
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024