Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Липень » 26 » Міжнародний Комітет Червоного Хреста навчає у Словянську військових принципам МГП
15:09
Міжнародний Комітет Червоного Хреста навчає у Словянську військових принципам МГП

 

ВІЙСЬКОВІ – ЗА ПАРТАМИ

 

 

 

 

 

 

Гвардійці вчилися стандартам застосування сили

у Міжнародному Комітеті Червоного Хреста

 

Гвардійці зі Словянська пройшли семінар щодо міжнародних стандартів та правил правоохоронної діяльності і гуманітарного права.

 

Представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста розповіли військовослужбовцям військової частини 3035 про стандарти застосування фізичної сили та вогнепальної зброї, а також про те, як гуманно діяти на війні в міських умовах.

 

 

 

 

 

 

 

 

Не допускати напад на цивільних, гідно поводитись з військовополоненими, не перешкоджати наданню медичної допомоги постраждалим, – ці та інші правила гуманного ведення війни має знати кожен військовослужбовець, який виконує завдання у рамках Операції Об’єднаних сил. Крім того він має чітко ідентифікувати представників міжнародних організацій, які діють у прифронтовій зоні, а також знати їхній мандат.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Наша організація працює виключно у зоні ведення бойових дій. Ми співпрацюємо із національними товариствами МКЧХ. Проте ми є незалежна та нейтральна організація. Емблему червоного хреста та півмісяця, можуть використовувати лише ті структури, які допомагають пораненим на полі бою. Зверніть увагу, що на «швидких» у нас тепер є «сніжинки», а не червоні хрести. Ми не одягаємо шоломів та бронежилетів, не беремо до рук зброю. Ми дуже обережні у висловлюваннях. Причина одна, згідно міжнародних норм, право на допомогу мають всі люди, які цього потребують. Незалежно від того, яка сторона конфлікту контролює дану територію», – пояснила фахівець МКЧХ по роботі з правоохоронними органами Тетяна Соколан.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Делегати та фахівці Міжнародного Комітету Червоного Хреста України ділилися власним досвідом роботи в правоохоронних органах. Зокрема, щодо застосування фізичної сили та вогнепальної зброї у правоохоронній діяльності.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Я - працював у поліції Туреччини. Зараз працюю у Міжнародному Комітеті Червоного Хреста, налагоджую роботу з правоохоронними органами. – розповів делегат МКХЧ по роботі з правоохоронними органами Халіт Буланикли. – Основні принципи за якими мають діяти правоохоронці: законність, пропорційність, необхідность, підзвітность (PLAN), а також міри застереження. Правоохоронець може застосувати зброю на ураження, лише якщо є загроза життю його чи іншої людини. Кожна куля, яка вилетіла з каналу ствола, це – окрема справа!»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Норми міжнародного гуманітарного права, стандарти застосування фізичної сили, спецзасобів, озброєння та бойової техніки, фактично, дублюються у Законі про Національну гвардію України, – поділився своїми враженнями старший офіцер юридичної служби Сергій Павліха. – Сильною стороною семінару є приклади з міжнародної практики. Ми бачимо як діють правоохоронці різних країн, яких помилок припускаються, до чого це призводить. Водночас ми маємо пам’ятати, що життя людини – безцінне, і ми завжди маємо на це зважати у своїй повсякденній діяльності».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В ході семінару військовим нагадали про права таких категорій як «комбатант», «цивільна особа», «журналіст», «жінка», «дитина». А також такі поняття як «законна» та «незаконна» ціль.

 

Автор - Сергій Молотков

 

 

Фото – www.slavdelo.dn.ua

За джерелом:

https://slavdelo.dn.ua/2018/07/26/gvardijtsi-vchilisya-standartam-zastosuvannya-sili-u-mizhnarodnomu-komiteti-chervonogo-hresta/

 

 

 

Переглядів: 609 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 06:50
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024