Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Липень » 27 » Верховна Рада України турбується про долю українських заручників, що утримуються в ОРДЛО
10:38
Верховна Рада України турбується про долю українських заручників, що утримуються в ОРДЛО

 

КРОКИ ДО УНОРМУВАННЯ СИТУАЦІЇ

 

 

 

 

 

 

 

У Верховній Раді України відбулась зустріч родичів заручників

з координатором гуманітарної підгрупи ТКГ, послом Тоні Фрішем


 

26 липня у Верховній Раді України за ініціативи представника України в гуманітарній підгрупі ТКГ, Першого заступника Голови Верховної Ради України Ірини Геращенко відбулась зустріч родичів заручників, які утримуються на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей із координатором гуманітарної підгрупи ТКГ, послом Тоні Фрішем.

 

У зустрічі взяли участь експерти гуманітарної підгрупи ТКГ – керівник Об’єднаного центру СБУ із звільнення заручників Ю. Кочанов, радник Міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб С.Загородній, представники офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

 

 

 

 

 

 

 

 

Учасники зустрічі звернули увагу координатора гуманітарної підгрупи ТКГ Т.Фріша на відсутність будь-якого зв’язку з їхніми рідними. Зокрема, про відсутність можливості передачі посилок, листів чи здійснення телефонних дзвінків до їхніх рідних.

 

Також у ході зустрічі було наголошено, що за чотири роки представники місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) та Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) жодного разу не змогли відвідати незаконно утримуваних громадян України.

 

Разом з тим, було зазначено, що представники міжнародних місій, акредитованих в Україні мають повний та безперешкодний доступ до осіб, які відбувають покарання за злочини проти територіальної цілісності України в пенітенціарних установах України.

 

 

Учасники зустрічі закликали Т. Фріша відвідати у вересні військовослужбовців ЗСУ, які утримуються з часу подій під Іловайськом та Дебальцеве та цивільних громадян України, зокрема, журналіста Станіслава Асєєва (Васін).

 

 

Родичі заручників зауважили, що розраховують на більш активну позицію ОБСЄ у питаннях розблокування процесу звільнення заручників, допуску міжнародних місій до незаконно утримуваних українців та щодо інших питань, які залишаються заблокованими у порядку денному гуманітарної підгрупи.

 

 

Заслухавши звернення родичів заручників, Т. Фріш повідомив, що у вересні нинішнього року. відвідає заручників, які утримуються на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Координатор гуманітарної підгрупи ТКГ також зауважив, що під час наступного засідання підгрупи заплановано порушити питання передачі листів та посилок незаконно утримуваним громадянам України.

 

 

Фото – прес-служби ВРУ

За джерелом:

http://iportal.rada.gov.ua/news/Povidomlennya/161250.html

 

Переглядів: 440 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 16:49
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024