Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Липень » 27 » Як переживуть водні мешканці затемнення Місяця?
14:17
Як переживуть водні мешканці затемнення Місяця?

 

ЗАТЕМНЕННЯ МІСЯЦЯ - НАЙДОВШЕ У СТОЛІТТІ

 

 

 

 

 

 

 

Заперечувати вплив Сонця і фаз Місяця на земних істот - неможливо.

Воно було, є і буде. Про це розповідь, яку пропонуємо нижче вашій увазі.

 

Стежити за Місяцем почали давно, продовжують вивчати і в наші дні. Не оминули своєю увагою Місяць і любителі рибної ловлі. З давніх часів існують повір’я, пов’язані з активністю риби в ті чи інші періоди. Місяць грає далеко не останню роль в клюванні риби. Але рибалкам не слід сліпо вірити в таблиці або графіки на своїх смартфонах з серії «місячний календар клювання риби» або «графік активності риби під Місяцем».

 

Зміна фази Місяця має великий вплив на самопочуття риб і на її інтенсивність. Залежно від цього впливу у риб активізуються або сповільнюються життєві процеси. Але фази Місяця по-різному впливають на мирних і хижих риб. Ці процеси вивчені мало. І думки самих рибалок дуже розходяться з цього приводу.

 

— Місяць без сумніву впливає, як на активність підводних мешканців, так і на людину. Риба дуже чутлива до перепадів тиску, погодних умов і фаз Місяця. Недарма Календар клювання риби так само, як і місячний складається з 28 днів — кажуть в Асоціації рибалок України.

 

Місяць може впливати двома факторами — своїм світлом і гравітацією. Сила гравітації Місяця — колосальна! Вона здатна переміщати такі глобальні маси, як води морів і океанів Землі.

 

Морські риби чекають Місяць, щоб з припливом йти до берега в пошуках корму. Місяць впливає не тільки на припливи і відливи води в морях, він так само впливає на активізацію риби в наших малих водоймах. Яким чином впливає — питання складне і поки до кінця не вивчене. Але те, що впливає, це незаперечний факт!

 

— В риболовлі ще багато загадок. І нехай так і буде. Неможливо все перевести на суху математичну мову. Не можна зі стовідсотковою впевненістю прорахувати ідеальний день для риболовлі, адже риба харчується тоді, коли вона голодна — каже голова Асоціації рибалок України Олександр Чистяков. — У рибної ловлі повинна залишитися непередбачуваність, в цьому її основна фішка. Адже рибалка — це ранкові світанки, очікування кльову, боротьба з гідним суперником на тому боці вудилища, де сила риба протистоїть тонкій снасті і майстерності рибалки. І якщо її всього цього позбавити, то рибалка втратить свою привабливість для мільйонів і мільйонів наших співгромадян.

 

З досвіду багатьох рибалок і вчених можна зробити кілька висновків. По-перше, фази Місяця неоднаково впливають на клювання кожного конкретного виду риб; по-друге, в кожній місцевості ці періоди дещо зміщено, хоча загальна тенденція дотримується; по-третє, чим більша водойма, тим графік клювання більше згладжується. Тобто на великій річці або у водосховищі клювання риби стабільніше, ніж на малих водоймах.

Часто біоритми людини і природи порушуються, наприклад, під час сонячного чи Місячного затемнення.

 

— Був випадок, коли одного разу на рибалці я раптом відчув якусь дивну тишу. Зазвичай влітку завжди скрекіт коників , спів птахів, а тут — повна тиша. Досить моторошне явище… — розповідає керівник сімейного Центру відпочинку та риболовлі «Білі Камені» Сергій Тонконоженко — Але потім я згадав, що тиждень тому я щось чув про сонячне затемнення. Через п’ять хвилин стало темніти, і літнім ранком настав пізній вечір. Природа під час затемнення моментально стала жити за законами ночі. Замовкли майже всі птахи і комахи. Що стосується активності риби після затемнення, то ніяких змін не було, я зловив звичайну норму карасів, рівно таку ж, як і дві години тому.

 

Тому, швидше за все вітчизняні водні мешканці спокійно переживуть 27 липня 2018 року найдовше місячне затемнення 21 століття.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://visti.news/yak-perezhivut-vodni-meshkantsi-zatemnennya-misyatsya/

 

Переглядів: 411 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 05:31
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024