Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Липень » 28 » Гепатит: яких ліків варто уникати, аби не вкоротити собі віку
21:13
Гепатит: яких ліків варто уникати, аби не вкоротити собі віку

 

РЕКОМЕНДАЦІЇ УЛЯНИ СУПРУН

 

 

 

 

 

 

Самолікування – шлях у нікуди. Тому потенціальним пацієнтам потрібно

регулярно проходити обстеження і виконувати призначення лікаря.

 

 

У Всесвітній день боротьби проти гепатиту в.о. міністра охорони здоров'я

Уляна Супрун наголосила, що для його подолання дуже важливо, щоб кожен вчасно проходив обстеження та отримував правильне лікування.

 

Про це вона написала у Facebook.

 

"Аби подолати віруси гепатиту в Україні дуже важливо, щоб кожен вчасно проходив обстеження та отримував правильне лікування. І для цього важливим є не лише забезпеченість ліками. Велику роль відіграє наша обізнаність щодо хвороби та вміння розрізняти потрібне лікування від фуфломіцинів", - написала Супрун.

 

 

На її прохання лікар-гастроентеролог Natalia Dynnyk, член Європейської асоціації з вивчення захворювань печінки, пояснила, яких “ліків” варто уникати та як потрібно стежити за здоров’ям.

 

 

Зазначається, що кожен вид гепатиту має різну причину виникнення і потребує специфічного лікування. Застосування препаратів з недоведеною ефективністю забирає в людей гроші, а головне - час, щоби почати справді потрібне лікування.

 

Це призводить до незворотних ускладнень, таких як цироз печінки або гепатоцелюлярна карцинома, які можуть вартувати життя.

 

 

"Серед поширених недоказових способів “лікування” гепатитів, а також будь-яких проблем з печінкою, є практика застосування гепатопротекторів. Вірячи у цілющу силу очищення печінки, пацієнти призначають їх самі собі, як “універсальний засіб”, що нібито допоможе підвищити стійкість печінки до шкідливих факторів і навіть відновити свої функції. У світовій же медичній практиці деякі лідери продажу наших аптек зовсім не застосовуються, оскільки не довели своєї ефективності", - йдеться у повідомленні.

 

Наголошується, що проблеми з печінкою мають різну причину, тому лише при чітко встановленому діагнозі - вірусному гепатиті, аутоімунному, токсичному, метаболічному чи генетичному ураженні (наприклад, Хвороба Вільсона, Гемахроматоз), - можна призначати ефективне лікування.

 

 

"Пам'ятайте, що тривалий час захворювання печінки не проявляються яскравою симптоматикою. Тому кожному варто хоча б раз на рік проводити скринінг - здійснювати ультразвукове дослідження черевної порожнини та перевіряти рівень печінкових ферментів у крові, у разі змін при УЗД та підвищенні печінкових проб - не йти в аптеку з проханням порадити "щось для печінки". А звернутися до лікаря. Саме лікар має встановити чіткий діагноз і призначити дієве лікування", - підкреслюється в повідомленні.

 

 

Як повідомляв Укрінформ, 28 липня Всесвітній день боротьби з гепатитами. Проводиться з 2008 р. з ініціативи Всесвітнього альянсу по боротьбі з гепатитами, який об’єднує понад 200 асоціацій хворих по цілому світі.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2507480-gepatit-akih-likiv-varto-unikati-abi-ne-vkorotiti-sobi-viku.html

 

Переглядів: 488 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 16:28
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024