Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Серпень » 1 » Джоан Ролулінг: від допомоги по безробіттю й сорому - до мільярдних статків
16:40
Джоан Ролулінг: від допомоги по безробіттю й сорому - до мільярдних статків

 

ВЕЛИКИЙ  ТАЛАНТ

 

 

 

 

 

 

 

 

31 липня - 53 день народження відсвяткувала

англійська письменниця Джоан Кетлін Роулінг.

 

 

 

Експерти стверджують, жодному письменнику до Джоан не вдавалось стати мільярдером. Пригоди Гаррі Поттера переклали майже 70 мовами, а сам бренд "Гаррі Поттер" вартує, за приблизними оцінками, понад 21 мільярд доларів.

 

Цікаво, а як з'явилась ідея написати книги про хлопчика-чаклуна, що зробила письменницю всесвітньо відомою і багатою?

 

Джоан народилась у звичайній сім'ї в 1965 році. Через два роки після того на світ з'явилась її молодша сестра Дайанн. Саме в дитинстві Джоан захопилась літературою і в шість років написала свої перше оповідання. Але коли дівчинці було 15, на розсіяний склероз захворіла мати, а через десять років померла. Це стало найбільшою трагедією її життя.

 

Після захисту диплому з французького мовознавства Джоан влаштувалась на роботу, невдовзі вперше закохалась. А коли разом зі своїм коханим їхала в потязі до Лодона, в уяві майбутньої письменниці з'явився образ хлопчика-чаклуна в круглих окулярах і зі шрамом у вигляді блискавки на чолі.

 

Згодом молода сім'я поповнилась, народилась донечка. Але пізніше подружжя розлучилось. Настали важкі часи для матері-одиначки.

 

Про цей період Джоан Роулінг згадує з жахом: "Я жила на 70 фунтів соціальної допомоги, не маючи змоги вийти на роботу. На руках була дочка Джессіка, а грошей на няню чи садочок не вистачало. Досі не можу забути відчуття страшного приниження, коли приходила на пошту за черговою допомогою. Тоді бідність я сприймала, як ганебну хворобу".

 

Зізнається, що ненавиділа себе, бо доводилось купувати одяг для дитини в магазинах для бідних, а до дитячого магазину заходила виключно за безплатними памперсами.

 

Одного разу жінці навіть не вистачило двох пенсів, аби заплатити за банку бобів, з яких тоді складався обід і вечеря Джоан...

 

При тім весь свій день молода мама приділяла вихованню дитини, а ночами продовжувавла вигадувати свій роман. Пригнічений стан, перевтома, клінічна депресія довели жінку до того, що з'явились думки про суїцид... Зупиняла лише думка про те, що дочка тоді залишиться сама. Тож заради неї Джоан вирішила звернутись до психотерапевта, з'явилось "друге дихання", а написання роману про Гаррі стало чимось на кшталт психотерапії.

 

На сторінках своєї омріяної книжки Джоан часто згадувала про смерть, продиктовану горем від втрати найдорожчої людини - мами.

 

"Я зрозуміла, що не можу не писати, - пізніше згадувала письменниця. - Це було потрібно для мого фізичного й розумового здоров'я".

 

Джоан Роулінг вірила, що колись вдасться надрукувати історію про Гаррі. І це таки сталось. Аванс за першу книжку становив усього півтори тисячі фунтів, але на той час ця сума видавалась письменниці - початківцю справжнім багатством.

 

Тож стартом кар'єри Роулінг вважається 1997 рік, коли в світ вийшла перша частина "Гаррі Поттер і філософський камінь", тираж якої становив тисячу екземплярів.

 

Згодом ця книга отримала нагороду "Nesyle Smarties Book Prize", у 1998 році Джоан Роулинг отримала свою першу премію міжнародного рівня - "Вritish Book Award". А право на видання книги в Америці їй забезпечило 105 тисяч доларів.

 

Зараз же біографи жартують, мовляв, результатом першого шлюбу стала дочка Джессіка, а результатом розлучення - Гаррі Поттер (якого Джоан нераз називала вигаданим братиком своєї дочки Джессіки).

 

А тепер жінка щаслива зі своїм другим чоловіком, Нілом Мюрреєм, від якого народила ще двох діток - сина Девіда і дочку Маккензі Джин.
 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://expres.ua/digest/2018/07/31/303412-dzhoan-roluling-dopomogy-po-bezrobittyu-soromu-milyardnyh-statkiv

 

Переглядів: 399 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 23:04
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024