Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Серпень » 2 » Синоптики допустили новий рекорд спеки в Європі
17:00
Синоптики допустили новий рекорд спеки в Європі

АФРИКАНСЬКА  СПЕКА

 

 

 

 

 

 

На Європу навалюється чергова хвиля спеки і синоптики прогнозують

можливість нового температурного рекорду найближчими днями.

 

 

 

Про це УНН повідомляє з посиланням на ВВС.

 

 

Поточний європейський рекорд - 48 градусів за Цельсієм, встановлений в Афінах у липні 1977 року. Але цього літа прогнозуються високі температури в Іспанії і Португалії, чому сприяє потік гарячого повітря з Африки.

 

Синоптики кажуть, що в деяких частинах Європи спека може продовжувати зростати, побивши національні рекорди і навіть 41-річний європейський рекорд.

 

 

Національна метеорологічна служба Іспанії оголосила метеорологічне попередження щонайменше до неділі, заявивши, що спекотна хвиля буде "особливо інтенсивною і стійкою на південному заході".

 

 

В Європі метеорологічна організація Meteoalarm вже випустила "червоні" попередження - класифіковані як дуже небезпечні і такі, що становлять небезпеку для життя - для більшої частини південної Португалії і для провінції Бадахос на заході Іспанії.

 

 

Синоптик видання заявив, що "небезпечна, потенційно рекордна спека" на Піренейському півострові може сягнути "верхніх значень 40 градусів (від 40 до 50 - ред.)".

 

 

Національний рекорд Португалії становить 47,4 градуса за Цельсієм, встановлений у 2003 році. Рекорд Іспанії у 47,3 градуса за Цельсієм був встановлений лише в липні минулого року.

 

 

"П'ятниця і субота, ймовірно, будуть найспекотнішими днями з дуже реальним шансом побити рекорди", - сказали в Meteogroup.

 

 

Температури будуть рости з 45-46 градусів за Цельсієм у четвер до 47 градусів до вихідних - і "цілком можливо, що ми поб'ємо іспанські та португальські національні рекорди".

 

 

Meteogroup заявила, що існує 40%-ий шанс досягти рекорду Афін у 48 градусів і "шанс у 25-30%, що ми поб'ємо європейський температурний

рекорд".

 

Через спеку вже постраждали кілька європейських країн. У Греції через лісові пожежі загинули понад 90 людей, у Швеціїтакож почали вирувати пожежі, охопивши 25 тис. га лісу. При цьому найвищий пік Швеції, льодовик на горі Кебнекайсе, тане зі швидкістю кілька сантиметрів у день. Вчені, які спостерігають за цим, кажуть, що льодовик втратить своє звання найвищої вершини північного краю гори.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://www.unn.com.ua/uk/news/1744757-sinoptiki-dopustili-noviy-rekord-speki-v-yevropi

 

 

Переглядів: 445 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 15:57
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024