Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Серпень » 2 » Велику увагу ТЧХУ приділяє проекту «Підтримка домогосподарств» у Дніпропетровській області (ВІДЕО)
21:19
Велику увагу ТЧХУ приділяє проекту «Підтримка домогосподарств» у Дніпропетровській області (ВІДЕО)

 

ДАТИ ЛЮДИНІ У ПОТРЕБІ - НЕ РИБУ, А ВУДКУ

 

 

 

 

 

 

Товариство Червоного Хреста України допомагає ВПО

відновити своє життя та займатися власною справою.

 

 

Як це відбувається на Дніпропетровщині – дивіться у відео сюжеті:

 

 

 

 

 

Через збройний конфлікт на сході України Тетяна разом із дитиною з інвалідністю переїхала з Луганської області у село Лозуватка, що біля Кривого Рогу: “Все було чуже: чужі люди, чуже селище. Нічого не було, навіть зайвої каструльки купити нема було за що. Ми виїхали з однією сумкою в руці». Тепер жінка – учасниця проекту Товариства Червоного Хреста України з підтримки домогосподарств і може займатися власною справою.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Підтримка домогосподарств була започаткована Товариством за фінансової підтримки Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (МФТЧХ і ЧП) у 2017 році в Донецькій та Запорізькій областях, а після успішного впровадження була продовжена в грудні 2017 року на Дніпропетровщині.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У Дніпропетровській області мешкають 74 000 внутрішньо переміщених осіб (ВПО) і, зважаючи на високий рівень безробіття у регіоні, участь у проекті, який дає можливість отримати джерело прибутку, – суттєва допомога для сімей.

 

 

Близько 90 домогосподарств будуть підтримані до кінця 2018 року. Отримавши грошовий переказ на реалізацію власної справи, Тетяна, яка раніше займалась розведенням курей, уміло скористалась можливістю: відремонтувала та облаштувала сарай, провела електрику. Курчата виросли на якісному комбікормі без штучних домішок.

 

 

«Тепер я маю прибуток, відволікаюся від поганих думок. Є мета, заняття, я живу зараз, як живуть місцеві. Я не думаю, як мені дожити, а можу продавати м’ясо, яйця – короче кажучи, крутитися, працювати. Ви дали нам прекрасну вудку, тепер ми будемо ловити рибу», – дякує Тетяна. Вона вже закупила нову партію курчат.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Здійснюючи робочий візит по Дніпропетровській області, Горхмаз Гусейнов, голова представництва МФТЧХ і ЧП в Україні, висловив високу оцінку процесу імплементації проекту. «Проект із підтримки допомогосподарств вважається одним із найбільш успішних серед тих, які впроваджує Міжнародна Федерація у світі, – відзначив пан Гусейнов. – Мета усіх проектів, у рамках яких надаються грошові гранти, – швидке зростання купівельної спроможності постраждалого населення, надання їм можливості задовольнити їхні базові потреби (продуктові чи непродуктові) та/чи інвестувати у відновлення їхніх домогосподарств. Я дуже радий бачити ентузіазм і важку роботу, завдяки яким проект успішно реалізується».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Голова представництва МФТЧХ і ЧП в Україні під час візиту на Дніпропетровщину також провів низку зустрічей із представниками місцевої влади – Аллою Кісіль, головою Софіївської районної державної адміністрації, Сергієм Нагайченком, головою Криворізької районної державної адміністрації, а також Владиславом Макаровим, радником губернатора з питань ВПО, і Едуардом Підлубним, директором Департаменту соціального захисту міської ради м. Дніпро.

 

 

Він розповів представникам влади м. Дніпро і Дніпропетровської області про місію Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця в Україні, про проекти, які впроваджуються в різних регіонах країни, а також підтримку Товариства Червоного Хреста України в сфері організаційного розвитку.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пан Гусейнов підкреслив, що виконуючи роль надійного помічника держави, Дніпропетровська обласна організація Товариства Червоного Хреста України продовжить робити все можливе, щоб спільно із владою надавати гуманітарну підтримку тим людям, які її потребують.

 

Як результат, місцева влада тепер більш поінформована про потреби місцевих осередків Товариства і підтримує з ними тісніший зв’язок для надання підтримки у разі необхідності.

 

 

Також Горхмаз Гусейнов зустрівся із представниками Дніпропетровської обласної організації – співробітниками і волонтерами. Серед обговорених питань – волонтерський менеджмент, діяльність організації, фінансова стійкість організації (залучення членів, мобілізація ресурсів) тощо. З метою ознайомитися з потребами внутрішньо переміщених осіб і роботою Товариства на місцях, делегація відвідала модульне містечко для ВПО у м. Дніпро і гуртожиток, де мешкають ВПО, у м. Кам’янське (Дніпродзержинськ).

 

 

Автори: Anastasiia Sevriuk, Maria Yeremenko

 

Фото – прес-служби ТЧХУ

За джерелами:

http://redcross.org.ua/2018/06/%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%B9-%D1%85%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B6%D1%83%D1%94-%D0%BF%D1%96%D0%B4%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D1%83-%D0%B4/

http://redcross.org.ua/2018/08/%D0%B2%D1%96%D0%B4%D0%B5%D0%BE-%D1%80%D0%B5%D0%B0%D0%BB%D1%96%D0%B7%D0%B0%D1%86%D1%96%D1%8F-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%83-%D0%BF%D1%96%D0%B4%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B0-%D0%B4/

 

Переглядів: 797 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 12:33
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024