Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Серпень » 2 » На Львівщині стартував Тиждень підтримки грудного вигодовування «Підтримаємо грудне вигодовування разом»
21:54
На Львівщині стартував Тиждень підтримки грудного вигодовування «Підтримаємо грудне вигодовування разом»

 

ТУРБОТА ПРО МАЛЯТ

 

 

 

 

 

 

 

З нагоди початку Всесвітнього тижня грудного вигодовування (1 по 7 серпня), у Львівській області

триває Тиждень підтримки грудного вигодовування «Підтримаємо грудне вигодовування разом».

 

 

 

Так, у середу, 1 серпня, у Львівському державному обласному перинатальному центрі відбувся науково-практичний семінар «Грудне вигодовування. Проблеми з молочною залозою: причини, профілактика, лікування».

 

Участь у заході взяли т.в.о.директора Львівського державного обласного перинатального центру Ігор Потапов, головний експерт департаменту охорони здоров’я з питань грудного вигодовування Ольга Шлемкевич, лікар-хірург Львівської міської лікарні швидкої медичної допомоги Берта Белявська та доцента кафедри акушерства, гінекології та перинатології ФПДО імені Данила Галицького Ігор Козловський.

 

Семінар провели для лікарів акушер-гінекологів пологових стаціонарів та жіночих консультацій.

 

 

 

 

 

 

 

 

«Грудне вигодовування – це запорука і складова здоров’я дитини. З материнським молоком в організм немовля потрапляють корисні елементи, які згодом розвивають та укріплюють імунітет. Максимально розвивайте і заохочуйте грудне вигодовування. Хочу також зазначити, що Львівщина – перша область в Україні, яка впровадила спільні пологи. І сподіваюсь, що перше враження від нового перинатального центру буде позитивним і сприятиме плідній праці та корисному обміні досвідом», - розпочав семінар Ігор Потапов.

 

 

 

 

 

 

 

 

Головний експерт департаменту з питань грудного вигодовування Ольга Шлемкевич поділилась з присутніми рекомендаціями ВООЗ стосовно годування дітей раннього віку. Зокрема, починати грудне вигодовування протягом першої години після народження, виключно грудне вигодовування протягом перших шести місяців життя, з 6 місяців – введення безпечного і адекватного прикорму та продовжувати грудне вигодовування до, принаймні, 24 місяців.

 

Ольга Шлемкевич наголосила: «Поліпшення показників грудного вигодовування дасть змогу зберегти життя близько 820 тисяч дітей віком до 5 років, зменшити на 88% смертність від інфекційних захворювань немовлят віком до 3 місяців та попередити 20 тисяч смертельних випадків жінок від раку молочної залози».

 

 

 

 

 

 

 

Про мастит, бешиху, лактостаз та інші травми молочної залози розповіла Берта Белявська. Фахівець детальніше зупинилася на основних причинах виникнення деяких захворювань, таких як порушення гігієни під час годування грудьми, оточення, предмети вжитку та інше.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ігор Козловський ознайомив зі шляхами профілактики захворювань молочної залози та охарактеризував фактори ризику поширення хвороби. Це насамперед, спадковість, гінекологічні захворювання, нейроендокринологічні порушення, вік старший 40 років, аборти або самовільні викидні, цукровий діабет, психологічний стрес, пізня вагітність тощо.

 

 

 

 

 

 

 

Фото – прес-служба ЛОДА

За джерелом:

http://loda.gov.ua/news?id=38188

 

Переглядів: 388 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 18:37
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 3
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024