Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Серпень » 5 » Німеччину накрила аномальна спека
11:22
Німеччину накрила аномальна спека

 

ПОСУХА - ГРАНІ  СТИХІЙНОГО  ЯВИЩА

 

 

 

 

 

 

У Німеччині в останні дні встановилася аномальна спека і суха погода –

температура в багатьох районах країни перевищує 35 градусів за Цельсієм.

 

 

 

 

Сильна посуха призвела до страшних наслідків: неврожаю, зниження рівня води в річках і лісових пожеж.

 

Про це повідомляє УНН з посиланням на Сіньхуа.

 

Згідно з даними метеорологічної служби Німеччини, липень цього року став найспекотнішим місяцем в країні з 1881 року. Сумарна тривалість сонячного сяйва в липні досягла 305 годин, поступившись лише рекорду 1951 року. У серпні спека не збирається відступати, температури в багатьох районах на цьому тижні перевищили 35 градусів.

 

 

В останні місяці на півночі і сході країни зафіксована серйозна посуха, яка призвела до лісових пожеж. 26 липня лісові пожежі в землі Бранденбург охопили площу близько 50 га.

 

 

Під впливом аномальної спеки температура води на узбережжі Балтійського моря збільшилася. За даними гідрографічного інституту в Гамбурзі, температура води в Балтійському морі біля узбережжя Німеччини досягла 23-25 ​​градусів цього літа проти 17-18 градусів в колишні роки.

 

 

Як повідомляють місцеві ЗМІ, внаслідок зниження рівня води, викликаного посухою, пропускна здатність основних фарватерів в Німеччині на річці Рейн становить лише половину від минулого року. Порушено також судноплавство на річках Ельба і Одер.

 

 

За даними Міністерства сільського господарства Німеччини, тривалі високі температури і суха погода приведуть до скорочення врожаю на 7-8 млн тонн зерна і економічним збиткам на суму 1,4 млрд євро.

 

Надзвичайна спека у Німеччині допомогла знайти велику кількість боєприпасів часів Другої світової війни у річках через значне падіння рівня води. Про це повідомляє Deutsche Welle.

 

 

За даними поліції, в багатьох місцях на річці Ельба в східних німецьких землях Саксонія-Ангальт і Саксонія були виявлені старі боєприпаси.

 

 

На сьогодні в Ельбі було знайдено 22 гранати, міни та інші вибухові речовини. "Ми пов’язуємо це із зниженням рівня води, це досить зрозуміло", - повідомила прес-секретар поліції Саксонії-Анхальт Гріт Меркер.

 

Липень був найспекотнішим місяцем у Німеччині з рекордними температурами. 31 липня стовпчики термометрів показали рекордні 39,5 градусів за Цельсієм в Бернбурзі, Саксонія-Ангальт.

 

Раніше на цьому тижні рівень води у річках в Магдебурзі впав до 51 сантиметра. Історичний мінімум складає 48 сантиметрів і був зафіксований у 1934 році.

 

Нагадаємо, після декількох тижнів аномальної спеки найбільша річка Німеччини Рейн сильно обміліла.

 

За прогнозами фахівців, Європу в найближчі дні очікує надзвичайно спекотна погода, синоптики прогнозують нові абсолютні температурні рекоди.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелами:

http://www.unn.com.ua/uk/news/1745166-nimechchinu-nakrila-anomalna-speka

https://www.eurointegration.com.ua/news/2018/08/3/7085165/

 

 

Переглядів: 436 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 08.05.2024, 18:02
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024