Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Серпень » 6 » В Україні виявили інфекцію, яка може призвести до смерті
01:42
В Україні виявили інфекцію, яка може призвести до смерті

 

ПРИБУЛА - У ЗАМОРОЖЕНІЙ КУКУРУДЗІ

 

 

 

 

 

 

 

 

В Україні мешканцям загрожує атака небезпечної інфекції –

лістеріозу, здатної викликати безліч різних інших хвороб.

 

 

Про це повідомляє ТСН.

 

Дуже важливо своєчасно діагностувати лістеріоз. Його перші симптоми легко переплутати із звичайним харчовим отруєнням. Якщо ж інфекцію вчасно не діагностувати, то постраждає центральна нервова система або навіть головний мозок.

 

Особливу небезпеку хвороба представляє для літніх людей зі слабким імунітетом, маленьких дітей і вагітних жінок, вона може привести до летального результату. Відзначається, що в Україні вже одна людина захворіла лістеріозом.

 

Експерти підозрюють, що бактерія потрапила з Європи, там через неї померли десять осіб. За наявними даними спалах хвороби виник через заморожену кукурудзу, яку на ринки ЄС завозили з Угорщини. Зараз її активно вилучають з продажу в Україні.

 

Про появу цієї бактерії у нашій країні дізналися з повідомлення, яке журналістці прислали з магазину. Менеджери попросили жінку, що купила у них заморожену суміш овочів, повернути її. Сталося це так: українка здійснила покупку, потім просто розморозила на сковорідці. Їла як зазвичай, а після з'явилися симптоми, схожі на отруєння.

 

Жінка терміново побігла в аптеку і купила ліки. Пила дуже багато води з електролітами, щоб позбутися неприємних відчуттів. Заморожена суміш овочів була угорського виробництва.

 

Відомо, що основний шлях зараження лістеріозом - через різні харчові продукти. Нові випадки захворювання можуть виникати через тривалий інкубаційний період лістеріозу - 70 діб.

 

Щоб не заразитися небезпечною інфекцією, фахівці настійно рекомендують ретельніше готувати продукти перед вживанням. Відзначається, що кращий спосіб позбавлення від шкідливих бактерій - термічна обробка, просто кажучи, свіжі овочі та фрукти слід ошпарити окропом.
 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://expres.ua/news/2018/08/05/304058-ukrayini-vyyavyly-infekciyu-pryzvesty-smerti

 

Переглядів: 424 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 16.04.2024, 15:28
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024