Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Серпень » 6 » В Японії вшанують пам'ять жертв атомного бомбардування Хіросіми
03:07
В Японії вшанують пам'ять жертв атомного бомбардування Хіросіми

ВШАНУВАННЯ

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, 6 серпня, в Японії вшанують пам'ять жертв атомного

бомбардування Хіросіми в 1945 р., наприкінці Другої світової війни.

 

 

Пам’ятні заходи, присвячені 73-й річниці ядерної атаки США проти Японії наприкінці Другої світової війни, яка здійснена скиданням атомної бомби “Малюк” на японське місто Хіросіма, пройдуть у понеділок в Японії.

Головне з них відбудеться в Парку Миру в центрі Хіросіми, інформує УНН.

 

 

Рівно о 08:15 за місцевим часом (1:15 за київським) - у момент вибуху бомби 6 серпня 1945 року - по всій країні оголосять хвилину мовчання, відлік якої зазвичай ведеться ударами дзвону.

 

Потім очікується виступ мера Хіросіми Кадзума Мацуї і прем’єр-міністра Японії Сіндзо Абе. У своїх промовах вони за традицією закличуть світ до вирішення проблеми ядерного роззброєння.

 

Як повідомила адміністрація Хіросіми, у цьому році в церемонії візьмуть участь представники 85 країн і Євросоюзу, зокрема дипломати з ядерних держав - Росії, Великої Британії, США, Франції. Представник Китаю не буде присутній на пам’ятних заходах, у той час як делегати від Туреччини і М’янми уперше побувають на ній. Всього запрошення були направлені 157 країнам.

 

Бомбардування Хіросіми було першим у світі використанням ядерної зброї під час військових дій. Через бомбардування загинули десятки тисяч мешканців Хіросіми, а вона сама була повністю зруйнована. В результаті вибуху атомної бомби, скинутої на Хіросіму, в один день, за різними оцінками, загинули від 70 тис. до 100 тис. осіб. До кінця 1945 року кількість жертв зросла до 140 тис. за рахунок тих, хто помер у госпіталях від отриманих ран і опромінення.

 

Щороку цей список поповнюється, коли вмирає хтось із “хібакуся” (так в Японії називають місцевих жителів, які пережили американські атомні бомбардування). Крім того, туди заносяться і загиблі під час самого удару, чия смерть до теперішнього часу не була підтверджена.

 

За даними адміністрації Хіросіми, за минулий рік у список були додані більш 2,6 тис. імен. Таким чином загальна кількість жертв трагедії перевищила 310 тис. осіб. Зараз в Японії проживають 154 тис. “хібакуся”, а їх середній вік становить 82 роки.

 

Нагадаємо, цього року Хіросіма піддалася потужним повеням, які забрали в однойменній префектурі понад 100 людських життів. Загальна кількість жертв удару стихії по всій Японії склала 225 осіб.

 

Прем’єр-міністр Абе прибув до Хіросіми заздалегідь - перед церемонією він кілька днів провів, оглядаючи постраждалі райони, де триває процес ліквідації наслідків стихійного лиха.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://www.unn.com.ua/uk/news/1745240-v-yaponiyi-vshanuyut-pamyat-zhertv-atomnogo-bombarduvannya-khirosimi

 

Переглядів: 404 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 15:31
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024