Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Серпень » 6 » Представники Львівщини взяли участь у семінарі, присвяченому контролю над тютюном
17:11
Представники Львівщини взяли участь у семінарі, присвяченому контролю над тютюном

 

ВЧИЛИСЬ МИСТЕЦТВУ СОЦІАЛЬНОЇ РЕКЛАМИ

 

 

 

 

 

 

Впродовж 3-4 серпня 2018 року представники Львівського обласного центру громадського здоров’я, зокрема, директор Центру Мар’яна Служинська, взяли участь у практичному семінарі «Мистецтво мультимедійних історій на прикладі контролю над тютюном», що відбувся у Тернополі. Організатори: ГО «Життя», «Vital Strategies» і Незалежна асоціація телерадіомовників.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У перший день семінару експерти Костянтин Красовський та Андрій Скіпальський яскраво та всебічно висвітлили різноманітні аспекти проблеми тютюнопаління в Україні та світі.

 

«Куріння є настільки нефізіологічним та від природи неприємним для людини, що ця звичка ніколи б не розповсюдилась, якби не певні соціальні фактори, псевдонаукові теорії, військові події та штучно запроваджена мода. Так само можливо знову перетворити куріння в свідомості людей на немодне та безглузде заняття, незважаючи на шалені зусилля тютюнових компаній. Кінець ери тютюну досяжний в недалекому майбутньому, - оптимістично переконує Костянтин Красовський. – Деякі країни світу, наприклад, Австралія, Нова Зеландія, Велика Британія, задекларували свої наміри стати вільними від тютюну (менше 5% курців) вже впродовж 30-х років нашого століття».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Згідно Глобального опитування дорослих щодо вживання тютюну (GATS), станом на 2017 рік 23,0% українців (8,2 млн. осіб), з них 40,1% чоловіків та 8,9% жінок, є теперішніми споживачами тютюнових виробів; 7,3% некурців (2 млн. осіб) зазнавали впливу тютюнового диму вдома, а 10,5% некурців – на робочому місці.

 

- Безпечних тютюнових виробів не існує

- Половина споживачів тютюнових виробів помре від викликаних курінням хвороб

- Чверть курців помре у віці до 80 років, при цьому якість життя буде нижчою

- Припинення куріння працює тоді, як зменшення споживання тютюнових виробів не знижує ризику захворювань.

 

 

 

 

 

 

 

 

Андрій Скіпальський зупинився на питаннях контролю над тютюном в Україні та світі, маркетингових технологіях тютюнових корпорацій, зокрема, щодо новітніх продуктів (електронні сигарети, IQOS) та сучасній політиці в сфері охорони здоров’я.

 

«Протягом чотирьох років ведеться активна робота з метою затвердження законопроекту Про внесення змін до деяких Законів України щодо охорони здоров’я населення від шкідливого впливу тютюну. Він передбачає оновлення медичних попереджень на пачках сигарет, заборону тютюнових виробів з характерним смаком та ароматизаторами, регулювання вмісту, маркування та продажу електронних сигарет, повну заборону реклами тютюну в Інтернеті тощо», - наголосив Андрій Скіпальський.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Небезпечної популярності набувають е-сигарети, які через цілковиту доступність та неврегульований продаж становлять особливу загрозу для дітей і підлітків – майже кожен п’ятий український школяр у віці 13-15 років (18,4%) є теперішнім курцем е-сигарет. Результати досліджень свідчать, що використання електронних сигарет затягує процес відмови від куріння та знижує шанси на успіх, підвищує ризик почати курити звичайні сигарети, збільшує ризик серцево-судинних, онкологічних, легеневих захворювань, створює загрозу травматизму (е-сигарети вибухають!) та отруєнь рідиною для заправки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Протягом другого дня семінару директор Ukrainian Media E-school Оксана Панасівська та відео-продюсер Радіо Свобода та онлайн-журналу Platfor.ma Олег Гнатюк навчали учасників, як підготувати влучний матеріал та змонтувати відео для соціальних платформ на прикладі тематики контролю над тютюном.

Оксана Панасівська розповідала про методи ефективної комунікації у сфері соціальної журналістики, пошук небанальних ідей та формування меседжу: «Визначте цільову аудиторію, шукайте цікаві ходи, подавайте тему через людину, не бійтеся емоцій, робіть парадоксальні висновки», - слухачі отримали багато важливих порад.

 

Олег Гнатюк з надзвичайним ентузіазмом та професійністю допоміг кожній команді учасників протягом лише кількох годин створити власне якісне SM-відео на обрану тему та презентувати його аудиторії.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Окрім ґрунтовної інформації та практичного досвіду, всі учасники оцінили задоволення від позитивного спілкування та налагодження професійних контактів для реалізації майбутніх проектів.

 

 

 

Фото – прес-служби ЛОДА

За джерелом:

http://loda.gov.ua/news?id=38283

 

Переглядів: 413 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 06:27
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024