Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Серпень » 9 » Землетрус в Індонезії: влада зайнята евакуацією туристів і не допомагає місцевим жителям
18:55
Землетрус в Індонезії: влада зайнята евакуацією туристів і не допомагає місцевим жителям

 

ДЕТАЛЬНІШЕ ПРО ЗЕМЛЕТИРУС В ІНДОНЕЗІЇ

 

 

 

 

 

 

 

В Індонезіїй сталося 120 малих землетрусів після 5 серпня. Сьогодні

струсонув землю третій, магнітудою – 6,2 на острові Ломбок.

 

 

В той же час, у четвер, 9 серпня, влада Індонезії знову заявили, що не потребує міжнародної допомоги постраждалим від потужного землетрусу, який стався на острові Ломбок в неділю, 5 серпня.

 

 

Тим часом, представники Червоного Хреста стверджують, що не менше 20 тисяч осіб до цих пір не отримали допомогу в північній частині острова, де стихійне лихо зруйнувало близько 80 відсотків будівель.

 

 

Державне агентство Antara уточнило число загиблих. Жертвами землетрусу стали вже 347 осіб. Їх загибель офіційно підтверджена. Але і ці дані не остаточні. У віддалених населених пунктах пошукові операції тривають.

 

Число загиблих зросла майже в три рази після того, як рятувальники увійшли в село Каянган. Вони виявили тіла десятків людей. Багато із загиблих - діти і люди похилого віку.

 

 

Разом з пошуковим загоном в Каянган повернулася 27-річна Суміаті. Рано вранці 5 серпня вона народила дитину. Суміаті ще не встигли прийти до себе після пологів, коли стався підземний поштовх магнітудою 7,0 балів.

 

«Все навколо затряслася, згасло світло. Я дуже злякалась. Потім світло загорілося знову. Я схопила новонародженого і вискочила на вулицю. Бігла, не зупиняючись. Не знаю, як довго», - розповіла Суміаті репортерові CNN.

 

Опинившись знову в Каянгане, жінка виявила, що її будинок майже зруйнований. Жити в ньому неможливо. «Таких як я, тут чимало. Ми змушені залишатися на вулиці. У день дуже жарко, а вночі холодно. Ховатися ніде. Нам потрібно все - продукти, питна вода, чистий одяг. Дітям потрібні пелюшки й підгузники. Ні медикаментів, нічого. Я дуже боюся, що мій малюк захворіє і помре», - сказала Суміаті.

 

 

Жителі Ломбока все голосніше висловлюють невдоволення тим, що влада в першу чергу евакуйовує іноземних туристів. Наприклад, з невеликих острівців Гілі вже 7 серпня вивезли в безпечне місце 2 тисячі іноземців. А місцеві навіть не можуть отримати необхідну допомогу на місці.

 

 

Багато іноземців не хочуть залишати Індонезію. Вони перебралися на Балі, де поштовхи також відчувалися, але тільки налякали людей. Відомо, що на цьому острові все ще знаходяться Девід Бекхем з сім'єю, британський співак Гері Барлоу, американський співак Джон Ледженд і його дружина, супермодель Кріссі Тейге.

 

 

Ігор КОЗЛОВ, «ФАКТИ»

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://fakty.ua/277599-zemletryasenie-v-indonezii-vlasti-zanyaty-evakuaciej-turistov-i-ne-pomogayut-mestnym-zhitelyam-foto

 

Переглядів: 360 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 00:52
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024