Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Серпень » 10 » Діти з Черкащини побували на відпочинку в Німеччині
10:46
Діти з Черкащини побували на відпочинку в Німеччині

ОБМІН МОЛОДІЖНИМИ ДЕЛЕГАЦІЯМИ


 

 

 

 

 

 

Діти з Черкащини побували на відпочинку в Німеччині,

повідомляє газета «Нова доба».

 

 

 

Група школярів-старшокласників із м.Городища два тижні перебувала у Німеччині. Поїздку організували Німецький Червоний Хрест в Ульзені (Нижня Саксонія) та Німецько-Українське товариство у графстві Бентхайм.

 

Товариство діє вже понад чверть століття, один із напрямків роботи – обмін молодіжними делегаціями. Діти живуть у сім’ях, для них організовуються цікаві екскурсії. Цього разу до Німеччини вирушили 18 дітей і 4 дорослих. Керівник групи – багатолітній координатор німецько-українських програм Олександр Щепак.
 

У Німеччині городищенським школярам усе сподобалося. Вони побачили промислові центри та затишну провінцію, де і живе більшість німців. Припали до смаку будиночки, які дуже красиво оздоблені квітами, а також вразили великі вітряки, які дають електроенергію. Звичайно, трішки хвилювалися, очікуючи на зустріч з німецькими родинами, але швидко звикли і знайшли спільну мову.
 

З групою весь час був великий друг України підприємець і меценат Альберт Цегер. Він вже багато років допомагає організовувати поїздки, неодноразово привозив гуманітарну допомогу, має звання Почесний громадянин м. Городище.
 

В Німеччині дітей радо вітали очільники місцевих громад. Представник одного з банків вручив кожному старшокласнику по 20 євро на кишенькові витрати. Були цікаві екскурсії. Відвідали завод у Папенбурзі, де збирають круїзні судна, величезні кораблі. Удень розважалися, їздили в місто, увечері гуляли біля моря та спілкувалися.
 

Із пам'яток старовини особливо вразив тисячолітній графський замок у Бад-Бентхаймі. Побували на великому рок-концерті під відкритим небом.
В один із днів їздили дивитися, як живуть німецькі фермери. Нині Європа дуже сильно потерпає від посухи. Познайомилися з німецькими дітьми. Найбільше сподобався парк розваг, де відчули, що таке справжній адреналін.

 

Автор - Володимир ЧОС

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://novadoba.com.ua/51128-gorodyschenski-starsheklasnyky-vidkryly-dlya-sebe-nimechchynu.html

 

Переглядів: 413 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 06:46
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024