Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Серпень » 12 » Міжнародний Комітет Червоного Хреста сприяє самозайнятості людей
20:22
Міжнародний Комітет Червоного Хреста сприяє самозайнятості людей

 

ПІДТРИМКА ПРИВАВТНИХ ГОСПОДАРСТВ

 

 

 

 

 

 

 

Міжнародний Комітет Червоного Хреста

дбає про приватні господарства на сході України.

 

 

Газета «Урядовий кур'єр» у статті Іванки Міщенко розповіла про те, як на Луганщині МКЧХ допомагає мешканцям звести кінці з кінцями.

 

Упродовж останніх трьох місяців 14 домогосподарств одного з найвразливіших сіл отримали насіння овочів та посадкову картоплю, добрива й інструменти для роботи у власних садибах.

 

Крім того, 330 власників великої рогатої худоби отримали кошти на придбання сіна, 162 з них отримали корми для тварин (загалом понад 34 тонни). Дев’ять учасників програми підтримки мікропідприємництва отримали гранти на розвиток або початок бізнесу.

 

Керівник субделегації Міжнародного комітету Червоного Хреста у м. Сєверодонецьку Лоренцо Редальє частий гість у прифронтових селах Луганщини.

 

«Усю нашу роботу, всі проекти, спрямовані на допомогу, ми щоразу починаємо з того, що оцінюємо і визначаємо, в якому економічному становищі перебуває конкретний населений пункт. Бо іноді необхідно роздавати продовольчі набори - це базова підтримка населення. Іншим разом переходимо на наступний етап - надаємо людям змогу самостійно заробляти, продаючи надлишки сільгосппродукції або принаймні забезпечувати ними себе. Тобто проекти адаптуємо під конкретну життєву ситуацію», - розповідає керівник субделегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста у м. Сєверодонецьку Лоренцо Редальє.

 

Існує три етапи надання економічної допомоги населенню прифронтових територій. Перший - роздають продуктові і гігієнічні набори, другий – сприяння виробництву продуктів харчування для себе. І третій - допомога, що дає тутешнім жителям змогу отримувати прибуток від реалізації вирощеної продукції.

 

У прифронтовій зоні Луганської області переважно робота перебуває на другій стадії. Адже території ізольовані, в людей немає доступу до ринку, щоб продавати вирощене, і якби не допомога МКЧХ, то вони не змогли б і виробляти продукцію для себе.

 

Позитивний вплив проектів економічного спрямування ще й у тому, що населений пункт оживає, найгірші наслідки війни відступають, у місцевих жителів з’являється справа, якою вони із задоволенням займаються.

 

Із цього року на Луганщині розпочато проект надання грантів на розвиток бізнесу. Перші підсумки вже є в місті Щастя.

 

«Люди отримали гранти, створюють робочі місця і реалізують власну справу. Один з підприємців був майстром з ремонту взуття, завдяки нашій підтримці зміг купити необхідне обладнання і почав працювати. Це приклад людини, яка працює на себе й утримує власну сім’ю. Буває, що підприємці створюють робочі місця, скажімо, відкривши пекарню. І тут уже йдеться про економічний ефект для всієї громади, - розповідає Лоренцо Редальє. - Тож починаємо поширювати цей досвід та проекти вздовж лінії розмежування».

 

На знмку: Керівник субделегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста у м. Сєверодонецьку Лоренцо Редальє частий гість у прифронтових селах Луганщини.

 

Автор - Іванка Міщенко

 

Фото - прес-служби МКЧХ

За джерелом:

https://ukurier.gov.ua/uk/news/mizhnarodnij-komitet-chervonogo-hresta-spriyaye-sa/

 

Переглядів: 444 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 02:08
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024