Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Серпень » 13 » Товариство Червоного Хреста України увійшло до складу міжнародної експертної групи з першої допомоги
21:03
Товариство Червоного Хреста України увійшло до складу міжнародної експертної групи з першої допомоги

ВИЗНАННЯ

 

 

 

 

 

 

Експертна група створена, щоб відповісти на вимоги часу у розвитку методики

надання першій допомозі, приведення її до єдиних міжнародних стандартів.

 

 

 

3-5 липня 2018 року в місті Алмати (Казахстан) відбулася перша робоча зустріч Міжнародної експертної групи з першої допомоги. В роботі групи взяла участь Надія Ямненко, координатор з першої допомоги Національного комітету Товариства Червоного Хреста України.

 

 

Створення Експертної групи було обумовлено потребами національних товариств країн Східної Європи та Центральної Азії в посиленому розвитку напрямку першої допомоги і приведення її до єдиного знаменника, як в технічному плані, так і в системі навчання.

 

 

На зустрічі експерти національних товариств Вірменії, Білорусі, Грузії, Казахстану, Киргизстану, Таджикистану, Туркменістану, Узбекистану, України, а також представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста та Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця виділили основні пріоритети роботи групи, визначили цілі, завдання і відповідальність її учасників.

 

 

Мета роботи Міжнародної експертної групи – розвиток, удосконалення та уніфікація першої допомоги в регіоні у відповідності з міжнародними стандартами у взаємодії з компонентами Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

 

Експерти окреслили також такі завдання групи:

  • впровадження єдиної системи навчання навичкам надання першої допомоги;
  • вивчення та аналіз передового досвіду та позитивної практики навчання першій допомозі у межах Руху;
  • систематичне оновлення учбово-методичних документів і матеріалів;
  • розробка рекомендацій з розвитку напрямку першої допомоги та внесення пропозицій з їхнього впровадження для всіх національних товариств регіону;
  • розробка і внесення пропозицій з удосконалення системи навчання першій допомозі в Глобальний довідковий центр з першої допомоги Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та інші.

 

 

«Створення Експертної групи у нашому регіоні відіграє дуже важливу роль. Раніше кожні 5 років ми отримували рекомендації від Глобального довідкового центру з першої допомоги Міжнародної Федерації. Та їхня адаптація і впровадження вимагали дуже багато зусиль і часу. А робота Групи значно прискорить цей процес, – розповіла Надія Ямненко. – Національні товариства регіону Східної Європи і Центральної Азії мають багато спільного. Експертна група дозволить спільними зусиллями розвивати першу допомогу як усередині Руху, так і на рівні держав, наслідуючи успішний досвід та ідеї одне одного».

 

Тренер Товариства з першої допомоги Зоя Погоріла зазначила:. «Незважаючи на важку ситуацію в Україні, Товариство Червоного Хреста України суттєво зміцнило потенціал в сфері навчання навичкам першої допомоги. У Товаристві працює експертна група тренерів. Ми розробляємо методичні матеріали, займаємося підготовкою та перепідготовкою тренерів: на сьогодні ми оновили довідник з першої допомоги, розробили методичний посібник для інструкторів, створили гру з першої допомоги, проводимо вебінари тощо. Товариство має колосальний досвід роботи в зоні розмежування збройного конфлікту на сході країни, у нас багато власних ноу-хау в навчанні першій допомозі. Участь у Міжнародній експертній групі – це визнання наших досягнень і відповідності найновішим стандартам Міжнародної Федерації».

 

«У нашій країні кожна людина має вміти надавати першу допомогу, адже швидка допомога не завжди може прибути на місце події вчасно. Необхідної допомоги часто позбавлені й мешканці «сірої» зони на Донеччині, – зауважує В’ячеслав Палочкін, інструктор з першої допомоги. – Завдяки знанням з першої допомоги я можу навіть у найбільш стресових ситуаціях діяти спокійно та професійно. Важливо, щоб наші курси відповідали сучасним міжнародним стандартам».

 

Автор: Ivan Stepura

 

Фото – прес-служби ТЧХУ

За джерелом:

http://redcross.org.ua/2018/08/%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D1%83%D0%B2%D1%96%D0%B9%D1%88%D0%BB%D0%BE-%D0%B4%D0%BE-%D1%81%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D1%83-%D0%BC%D1%96%D0%B6%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE/

 

Переглядів: 478 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 12:45
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024