Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Серпень » 14 » XVІ Всеукраїнський збір - змагання юних рятувальників «Школа безпеки» у Львові: День другий
18:20
XVІ Всеукраїнський збір - змагання юних рятувальників «Школа безпеки» у Львові: День другий

 

БЕЗПЕЧНА ПОДОРОЖ – У КРАЇНУ НЕБЕЗПЕК

 

 

 

 

 

 

У зборі-змаганні беруть участь команди майже

з усіх регіонів України – всього понад 200 осіб.

 

 

 

Заходи проводяться відповідно до ст. 41 Кодексу цивільного захисту України, Плану основних заходів цивільного захисту на 2018 рік, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 року № 981-р.

 

 

 

 

Нинішні змагання проводяться з метою формування у дітей та молоді культури безпеки життєдіяльності, підвищення рівня теоретичних знань та удосконалення практичних навичок щодо дій у надзвичайних ситуаціях, надання само - та взаємодопомоги; виховання патріотизму, духовності, моральності та формування загальнолюдських цінностей у підростаючого покоління; мотивації до здорового способу життя і безпечної поведінки; сприяння фізичному розвитку молоді та популяризація руху юних рятувальників в Україні.

 

 

 

 

 

 

Програмою змагань, які триватимуть до 18 серпня, передбачається проведення майстер - класів, навчально - тренувальних занять, командних та особистих змагань за програмою «Школа безпеки» щодо удосконалення вмінь та навичок діяти у надзвичайних ситуаціях природного і техногенного характеру, зокрема, проведення аварійно - рятувальних робіт при пожежі, в умовах хімічного або радіаційного забруднення, на воді, з висотної будівлі, у природному середовищі, надання першої допомоги постраждалим в НС, проведення серцево - легеневої реанімації, транспортування постраждалого, психологічної підготовки тощо.

 

 

 

 

 

 

На кожний день змагань організаторами розписана своя окрема тематична програма. Сьогодні, наприклад, юним рятувальникам довелося змагатися між собою із знань і навиків з першої допомоги при надзвичайних ситуаціях.

 

 

 

 

 

 

 

Суддями цього виду змагань були: тренер з першої допомоги у Луганській ЛОО ТЧХУ Петро Костиря (старший суддя), тренер з першої допомоги Львівської ОО ТЧХУ Ірина Валько (суддя), інструктор з першої допомоги Львівської ОО ТЧХУ Уляна Стельмах (суддя), інструктор з першої допомоги Львівської ОО ТЧХУ Наталія Семочко (суддя).

 

 

 

 

 

 

 

 

Всі учасники показали гарні результати. Вони добре справилися з «Безпечною подорожжю у країну небезпек», яка мала 7 етапів і була важкою й непередбачуваною. І це найбільше радує червонохрестівців.

 

 

 

 

 

 

 

 

Одна з команд вийшла навіть за рамки програми. Так, наприклад, командир ЗШР Червоного Хреста Прикарпаття Володимир Дячук прибув на змагання не тільки зі своєю командою, але привіз і загального улюбленця – пса Акеллу породи маламут, якому виповнився 1 рік.

 

 

 

 

 

 

 

Щоб собака набирався розуму, його повезуть на навчання у Дрогобицький кінологічний клуб. Якщо у нього виявляться відповідні здібності, і він добре піддаватиметься дресируванню, то Акеллу передадуть прикордонникам, щоб допомагав боротися з контрабандистами і всяким іншим злочинним елементом. Якщо ж виявиться, що у пса є здібності допомагати рятувальникам у горах, то його зарахують членом команди ГОРС на Прикарпатті.

 

 

 

 

 

 

 

 

Скориставшись слушною нагодою, працівник навчально - методичний цетру Львівської області Мирослава Солоп провела між юними рятувальниками соціологічне опитування, щоб з'ясувати їх справжнє ставлення до вивчення правил надання першої допомоги.

 

 

 

 

 

 

Словом, другий день збору - змагання пройшов у Львові вдало, а Червоний Хрест повністю виконав ті завдання, які організатори заходу на нього покладали.

 

 

 

 

 

 

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

 

Переглядів: 373 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 22:06
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024