Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Серпень » 15 » У США повернулася смертельна хвороба епохи Великих географічних відкриттів
15:11
У США повернулася смертельна хвороба епохи Великих географічних відкриттів

ЦИНГА

 

 

 

 

 

 

Американські медики в останні роки зафіксували

кілька десятків випадків захворювання на цингу.

 

 

Це захворювання викликається браком в організмі вітаміну C і проявляється в проблемах з волоссям і зубами, пише Science Alert.

 

Ми звикли думати про цингу, як про історичну недугу. В епоху Великих географічних відкриттів довгі морські подорожі з обмеженими можливостями харчування приводили до того, що сотні матросів піддавалися руйнівним симптомам.

 

Але цинга не зникає з лиця планети. Фактично, вона повернулася навіть туди, де ніхто не очікував її зустріти. Зокрема, нещодавно житель міста Спрінгфілд в Массачусетсі Сонні Лопес звернувся до лікаря зі скаргами на кровоточиві ясна і руйнування зубів. Його також турбували випадання волосся і постійне відчуття втоми. Чоловікові поставили діагноз "цинга" і це виявився не перший такий випадок в Спрінгфілді.

 

"Ми поставили наш перший діагноз такого роду близько п'яти-шести років тому. Ситуація з тим пацієнтом була досить драматичною, у нього були проблеми з психічним здоров'ям, ця людина погоджувався їсти лише хліб і сир. Між тим випадком і сьогоднішнім днем ​​ми поставили 20- 30 діагнозів "цинга", - розповів медик Ерік Черчілль з клініки в Спрінгфілді, штат Массачусетс.

 

Черчілль і його команда в даний час працюють над дослідницьким проектом з вивчення цинги в міському середовищі.

 

"Багато людей, які відчувають труднощі з отриманням їжі, схильні купувати продукти з високим вмістом жиру, високою калорійністю. Якщо у вас обмежений бюджет на харчування, ви вибираєте їжу, яка задовольнить вас більше, ніж фрукти і овочі", - пояснює Черчилль.

 

Американські медики підкреслюють, що отримання достатньої кількості вітамінів в їжі - це не те ж саме, що просто достатня кількість їжі. Фактично, багато хто з пацієнтів з цингою, з якими працював Ерік Черчілль, мають надлишкову вагу або навіть ожиріння.

 

Крім того, США - це не єдина багата країна, де цинга "підняла голову". Ще в 2016 році в доповіді з Австралії вказувалася аналогічна шокуюча частота цинги - цього разу у групи пацієнтів з діабетом.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://expres.ua/news/2018/08/15/305122-ssha-povernulasya-smertelna-hvoroba-epohy-velykyh-geografichnyh-vidkryttiv

 

 

Переглядів: 426 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 03:02
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024