Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Серпень » 15 » У трагедії в Генуї травмовані двоє українців: який їхній стан
19:58
У трагедії в Генуї травмовані двоє українців: який їхній стан

 

ОБВАЛ МОСТУ

 

 

 

 

 

 

Вночі рятувальні роботи велися за допомогою прожекторів.

 


Серед поранених в результаті обвалу моста Моранді в Генуї є двоє громадян України. Зараз вони знаходяться в місцевій лікарні «Сан Мартін», повідомило генконсульство України в Мілані на своїй сторінці в Facebook.
 

 

У цій трагедії, яка сталася в Італії напередодні, загинули 39 осіб.
«Префектура міста Генуя інформувала Генеральне консульство України в Мілані про відсутність громадян України серед загиблих в результаті обвалу моста Моранді, який стався 14 серпня», - йдеться в повідомленні.

 

 

«Двоє постраждалих громадян України знаходяться в лікарні «Сан Мартін», з якої Генконсульство підтримує постійний зв'язок», - вказують в українському консульстві.

 


Ряд італійських інтернет-видань, зокрема, «Казерта ReporTV», Matese News повідомили, що двоє українців, чоловік і жінка, перебували в автомобілі, коли міст обвалився. Авто падало з висоти 80 метрів і повністю зруйноване, але молоді люди вижили, їх витягли з-під уламків рятувальники.
Лікарі кажуть, що їхньому життю нічого не загрожує.

 

ОБВАЛ МОСТУ


Обвал мосту стався 14 серпня. Міст був споруджений в 1960-х роках на заході від центру Генуї. Причиною обвалення могло стати ослаблення несучих конструкцій.

 


Станом на 15 серпня підтверджено 39 загиблих, серед них троє дітей 8-ми, 12-ти і 13-ти років.

 


Поранено 15 людей, серед яких дев'ять перебувають у важкому стані. Чотирьох з них дістали з-під уламків. У момент обвалення на мосту було більше 30 автомобілів, в тому числі вантажівки.
 

 

Рятувальники не припиняють пошук тих, хто вижив під завалами моста в Генуї, на півночі Італії.
 

 

За повідомленнями, з-під уламків все ще можна почути голоси тих, хто потрапив в пастку між уламками моста. Від 4 до 12 осіб вважаються зниклими безвісти.
 

На місці катастрофи працюють близько 300 рятувальників з усієї Італії. Їм також допомагають пошукові собаки.


 

 

 

 

 

 

 

 


«Ми не втрачаємо надії», - заявив представник рятувальної команди Еммануель Джіффі агентству AFP. Він також зазначив, що пошукові роботи не припинятимуться цілодобово, поки не буде порятовано останнього вцілілого .

 

 

Тим часом, сотні людей були евакуйовані через побоювання, що можуть обвалитися інші частини моста.
 

 

Причини катастрофи, що сталася після сильної зливи, залишається не з'ясованим, проте вже лунають закиди про безпеку конструкції моста.
Міністр внутрішніх справ Маттео Салвіні заявив, що винні в руйнуванні моста будуть притягнуті до відповідальності.

 

 

З ЯКИМИ ВИКЛИКАМИ ЗІТКНУЛИСЯ РЯТУВАЛЬНИКИ?
 

 

«Ми продовжуємо пошукову операцію, тому що вважаємо, що під завалами залишаються живі люди», - заявила Reuters прес-секретар поліції Генуї Алессандра Буччі.
 

 

 

 

 

 

 


Під час катастрофи на мосту було від 30 до 35 легкових авто і три великі фури.
 

Одна з опор і ділянка моста впали на залізничні колії, в річку, а також на склад. Згідно з повідомленнями, з тих, хто був в цей момент на землі, ніхто не загинув, але кілька людей отримали поранення.

 

 

 

 

 

 

 


Марчелло де Анжеліс, який координує роботу рятувальників з Червоного Хреста, розповів ВВС, що їх робота зараз схожа на ту, що її виконують під час землетрусу.

 

 

 

 

 

 

 


«Існує можливість того, що уламки утворили ніші, які, власне, можуть захистити уцілілих», - розповів представник Червоного Хреста.
 

 

ЯК ОБВАЛИВСЯ МІСТ?
 

 

Секція моста довжиною близько 200 метрів обвалилася приблизно в 11-30 за місцевим часом. У поліції кажуть, що це супроводжувалося величезною хмарою пилу.
 

 

 

 

 

 

 


Анонімний свідок, якого цитує італійське агентство Ansa заявив: «Ми почули гучний гуркіт, і спочатку думали, що то сильний грім. Ми живемо в 5 км від моста, але звук був дуже сильним ... Ми дуже злякалися ... (Після цього) рух по місту став зовсім божевільним, а потім транспорт взагалі паралізувало».

 


Руйнування мосту стало «надзвичайною подією на транспортній артерії, яка є важливою не тільки для Генуї, а й для всієї країни», - заявив губернатор Лігурії Джованні Тоті.

 


«Міст Моранді об'єднує три головні порти нашої країни. Ним користуються сотні тисяч людей. Поки (розташовані за мостом - Ред.) приймають левову частку імпорту нашої країни. Це підірвало всю логістичну систему Італії. Ми очікуємо, що реакція уряду буде швидкою», - також заявив пан Тоті.
 

 

Новий італійський уряд обіцяв збільшити витрати на розвиток громадської інфраструктури.
 

 

У 2006 році країна витрачала понад 14 млрд євро на утримання доріг. Однак за даними Організації економічного співробітництва і розвитку, починаючи від фінансової кризи 2008 року, інвестиції зменшилися до менш, ніж 4 млрд євро на рік.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://www.auto-poltava.com/v-tragedii-v-genye-travmirovany-dvoe-ykraincev-kakovo-ih-sostoianie-21220.html

 

Переглядів: 425 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 16.04.2024, 15:51
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024