Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Серпень » 18 » Львівська область долучилася до національного проекту Фонду Порошенка з розвитку інклюзивної освіти
19:58
Львівська область долучилася до національного проекту Фонду Порошенка з розвитку інклюзивної освіти

 

 

ОСВІТА – ДЛЯ ВСІХ

 

 

 

 

 

 

Подробиці візиту на Львівщину Марини Порошенко

 

 

 

 

У межах візиту на Львівщину Марина Порошенко та голова Львівської ОДА Олег Синютка підписали Меморандум про долучення області до національного проекту Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації», який реалізується у співпраці з Міністерством освіти і науки України.

 

 

Львівщина стала двадцятим регіоном України, де впроваджується інклюзивне освітнє середовище в рамках цього проекту. За словами дружини Президента, на сьогодні в області функціонує 155 інклюзивних загальноосвітніх навчальних закладів, у яких навчається 358 дітей з особливостями психофізичного розвитку.

 

 

У цілому кількість дітей з особливими освітніми потребами в регіоні складає майже 40 тисяч осіб.

 

 

З метою створення доступних та якісних умов для навчання дітей Львівської області Марина Порошенко передала Олегу Синютці проекти Медіатеки та Ресурсної кімнати, які розроблені у співпраці Фонду Порошенка та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

 

У ході перебування на Львівщині, Марина Порошенко відкрила Інклюзивно-ресурсний центр Городоцької районної ради, який знаходиться у приміщенні опорного закладу освіти - Городоцький НВК №5 I-III ст. «Загальноосвітній навчальний заклад - дошкільний навчальний заклад».

 

 

Наразі в області створено 24 ІРЦ, на черзі ще два – у м. Львівові та у Мостиському району. До початку навчального року заплановано провести наставницький семінар з питань методичного супроводу ІРЦ.

 

 

Також Перша леді презентувала на Львівщині проект Малого групового будинку для дітей - сиріт. Згідно з проектом, планування Малого групового будинку розраховане на проживання десятьох дітей. Для цього передбачено 5 дитячих спальних кімнат – по двоє дітей та кімнати для вихователів. А також загальний простір, в якому знаходиться кухня, обідня зала, куточок для відпочинку та зона для проведення занять.

 

Запланована кімната для зберігання сезонного одягу та взуття, пральня. Площа будівлі – 260 кв. м. На прибудинковій території передбачено облаштування дитячого майданчика з тренажерами та зоною відпочинку.

 

Крім того, у будинку буде створено технічні приміщення для опалювання та зберігання продуктів.

 

За словами Олега Синютки, найближчим часом такі заклади соціального захисту з’являться у Львівській області.

 

 

Фото – прес-служби ЛОДА

За джерелом:

http://loda.gov.ua/news?id=38554

 

Переглядів: 367 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 23:33
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024