Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Серпень » 20 » Україна серед лідерів у Європі за кількістю хворих на кір
18:33
Україна серед лідерів у Європі за кількістю хворих на кір

 

 

СУМНІ «ЛАВРИ» ЛІДЕРА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Наша країна серед лідерів у Європі за кількістю хворих на кір.

 

 

 

 

За перші шість місяців 2018 року в Європі на кір захворіла 41 тисяча дітей та дорослих, повідомляє Всесвітня організація охорони здоров’я. При цьому з 2010 по 2017 рік річна кількість захворювань не перевищувала 23 927 випадків у 2017-му. Найменше європейців хворіли в 2016-му – 5 273.

 

 

Спираючись на локальні звіти по країнах, ВООЗ повідомляє, що з початку року від хвороби померли 37 людей, передає Радіо Свобода.

 

 

«Ми закликаємо всі країни вдатися до негайних, широких, відповідних по контексту заходів, аби зупинити подальше поширення цього захворювання. Міцне здоров’я для всіх починається з профілактичних щеплень, і, доки цю хворобу не буде ліквідовано, ми не зможемо виконати свої зобов’язання відповідно до Цілей сталого розвитку», – заявила Регіональна директор Європейського відділення доктор Сюзанна Джейкаб.

 

 

Понад тисячу випадків захворювання за рік зафіксували в семи країнах Європи: Франції, Грузії, Греції, Італії, Росії, Сербії та Україні. На Україні ВООЗ робить окремий акцент: за даними організації, з початку року на кір захворіли 23 тисячі українців.

 

 

Водночас українське Міністерство охорони здоров’я повідомляло про майже 29 тисяч випадків.

 

 

Регіональна комісія з верифікації елімінації кору та краснухи висловлює занепокоєність через недостатній нагляд за хворобою та низьким рівнем вакцинації в деяких країнах.

 

 

«Кожна людина, яка не є вакцинованою, лишається вразливою, незалежно від того, де вона живе, і кожна країна повинна поширювати охоплення (вакцинації – ред.) та закрити пробіли», – радить директор Відділу надзвичайних ситуацій та інфекційних захворювань Регіонального відділення ВООЗ в Європі.

 

 

Всі 53 країни регіону переглянуть проміжний прогрес щодо втілення цілей Європейського плану дій з вакцинації на 68 сесії Регіонального європейського комітету ВООЗ, який триватиме в Римі з 17 по 20 вересня.

 

 

Кір легко передається від людини до людини, поширюється при кашлі, тісних особистих контактах. Вірус залишається активним і живе в повітрі або на інфікованих поверхнях протягом двох годин. Спочатку хворий відчуває ознаки звичайної застуди: нежить, температуру, кашель, приблизно через тиждень з’являється висип (спочатку на голові, далі – на верхній та нижній частинах тулуба). Серед ускладнень, які викликає кір – ураження нервової системи (енцефаліт), пневмонія, отит, втрата зору.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:
http://expres.ua/news/2018/08/20/305748-ukrayina-sered-lideriv-yevropi-kilkistyu-hvoryh-kir

 

 

Переглядів: 385 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 10:45
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024