Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Серпень » 20 » 800 євро на бізнес: Як переселенці з Донеччини починають нове життя в Білорусі
21:55
800 євро на бізнес: Як переселенці з Донеччини починають нове життя в Білорусі

 

ПІДТРИМКА ВЛАСНОЇ СПРАВИ

 

 

 

 

 

 

 

 


У Гомельській області (Республіка Білорусь) для переселенців з Донеччини реалізують

гуманітарну програму за фінансування Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

 

 

 

 

Про це розповіла заступник голови обласної організації Білоруського Товариства Червоного Хреста Олеся Костюк.
 

 

Так, пілотний проект з підтримки українських переселенців стартував влітку 2017 року. За її словами, Гомельщина не випадково обрана першим регіоном для реалізації гуманітарної програми. Тут влаштувалося значне число жителів Луганської та Донецької областей, які свого часу покинули зону збройного конфлікту.

 

 

«Залишити рідний дім і почати нове життя в іншій країні нелегко. Тому програма розрахована на підтримку особливо вразливих категорій громадян: пенсіонерів, багатодітних і малозабезпечених сімей. За умовами проекту заявник подає свою мікроекономічному ініціативу і отримує стартовий капітал в розмірі 800 євро. Гроші не видаються на руки, а купується все необхідне для відкриття власної справи», - розповіла Олеся Костюк.
 

 

За час дії програми в Гомельській області підтримано 85 бізнес-проектів. Більшість ініціатив надійшло із сільської місцевості. В основному, вони стосувалися ведення підсобного господарства в комерційних цілях. Наприклад, одному заявнику купили курей для розведення та продажу курчат, іншому - корову, третій - саджанці полуниці особливого сорту.

 


Як виявилося, прибутковий бізнес - оранка землі. Для цього люди подавали заявку на покупку мотоблоків. Була можливість об'єднатися сім'ями, відповідно, сума допомоги збільшувалася. Близько 10 ділових проектів колективні. Найбільший - на чотири сім'ї, які зайнялися тепличним бізнесом.
 


У місті популярними виявилися ініціативи, пов'язані з косметологічними послугами: манікюром, педикюром, нарощуванням вій. Переселенець з Донецька, який влаштувався в Гомелі, побажав стати грумером. Червоний Хрест оплатив йому курси в Мінську зі стрижки тварин і придбав необхідне обладнання.

 

Багато заявок було пов'язано з будівництвом, ремонтом, зварювальними роботами. У числі популярних проектів - приготування їжі, випічка тортів. Були бажаючі зайнятися фотографуванням. За стартовий капітал не придбаєш професійну камеру, тому комусь оплатили курси, кому-то докупили необхідний об'єктив.
 

 

Надходили заявки, у фінансуванні яких відмовили. Наприклад, сім'ї, яка хотіла, щоб їм купили автомобіль. А житель одного з районів просив згідно з ініціативою «Мустанг» придбати йому коня. Як пояснив, скакун потрібен, щоб їздити на роботу і пасти худобу. Після відмови подав другу ініціативу, «Мустанг-2», з подібним же запитом. Однак в заявці мало написати «Хочу коня», потрібно обгрунтувати, як проект буде приносити дохід, пояснили у відбірковій комісії.
 

 

«800 євро - невелика сума. Ми не очікуємо, що люди відкриють величезний бізнес: фотостудію, кафе або салон краси. Але як показує практика, проекти реально працюють. Чи добре піде справа, залежить від самих організаторів бізнесу. До слова, вже в цьому році аналогічну програму підтримки переселенців почали в Мінській області», - підсумувала Олеся Костюк.
 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://dnews.dn.ua/news/686040

 

 

Переглядів: 415 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 02:45
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024