Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Серпень » 21 » Розлучені Корейською війною родичі зустрілися в КНДР
16:23
Розлучені Корейською війною родичі зустрілися в КНДР

 

 

ГОЛОС РІДНОЇ КРОВІ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кілька десятків південно-корейців перетнули кордон 20 серпня,

щоб зустрітися зі своїми родичами на території Північної Кореї,

 

 

 

 

Про це повідомляють західні ЗМІ.

 

Більшість із них розлучилися з рідними під час Корейської війни 1950-1053 років. Країни так і не підписали мирної угоди, кордон між ними суворо охороняється. Останнім часом лідери двох країн розпочали дипломатичний процес, в ході якого домовилися про низку зустрічей між розлученими членами родин, які триватимуть тиждень.

 

Близько 90 літніх мешканців Південної Кореї приїхали автобусом до готелю на горі Кимгансан у супроводі своїх родичів та добровольців Червоного Хреста для зустрічі з рідними. З боку Північної Кореї в зустрічі взяли участь 83 людини.

 

Для цієї події відібрали 100 людей, проте деякі відмовилися від участі, коли дізналися, що їхніх родичів вже немає в живих.

 

Чимало з приїжджих з Південної Кореї – біженці: вони народилися на території сучасної КНДР і сьогодні мають першу за понад 50 років зустріч зі своїми братами, сестрами або дітьми, багатьом з яких вже більше 70 років.

 

Зустріч триватиме три дні, до 22 серпня. Після цього з 24 по 26 серпня мешканці КНДР відвідуватимуть своїх родичів на Півдні.

 

З 2000 року в 20 зустрічах родичів взяли участь близько 20 тисяч людей. Ще 3,7 тисяч південно-корейців обмінялися відео повідомленнями з рідними з Північної Кореї протягом короткої комунікаційної програми 2005-2007 років.

 

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін та лідер Північної Кореї Кім Чен Ин зустрічалися вже двічі навесні цього року і попередньо домовилися про зустріч восени, проте точний час ще не було узгоджено.

 

Напередодні також стало відомо, що Північна Корея погодилася допустити експертів Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO) до проведення повітряної перевірки об’єктів у КНДР.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://www.radiosvoboda.org/a/news-zustrich-rodychiv-v-kndr/29443345.html

 

Переглядів: 499 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 00:42
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024